fbpx

Priljubljene igralke, tri Vesne, so šle po svoje

Domača scena, Izpostavljeno, Lifestyle, Nega telesa, PR novica, Prva stran, slider

Življenje na odru je lahko lepo, grdo, romantično, seksi, lahko je kar koli …

Vesna Jevnikar, Vesna Pernarčič in Vesna Slapar so si rekle:
‘Punce, gremo me po svoje!’ In so šle – na oddih v Talaso Strunjan.

Igralski poklic ni pravljica. Zlasti ženske, matere, si težko vzamejo čas zase, za sprostitev. Tudi tri Vesne, igralke iz Prešernovega gledališča Kranj, Jevnikar, Pernarčič in Slapar, so konec koncev le ženske. Močno obremenjene. Dolgo, predolgo niso pomislile nase, zadnji konec tedna pa so si le rekle ‘Punce, gremo me po svoje’ in se odpravile na vikend oddih v obmorski Talaso Strunjan.


Helena Peternel Pečauer

Njihovo pomladno ime je gotovo pomagalo, da je bila v dneh, ko so tam bivale, prelepa naravna kulisa obmorskega letovišča ovita v sonce, prav takšen pa je bil tudi klepet z njimi.

Majhen, devetčlanski igralski ansambel kranjskega gledališča je znan po angažiranih, družbeno kritičnih predstavah, ki so pogosto nagrajene doma in v tujini, gledališče pa je svetovna posebnost tudi zaradi Vesen. Kje pa je še kakšen kolektiv, kjer bi bilo kar tretjini, trem četrtinam ženskega dela, ime Vesna? In prav vse tri so zelo uspešne in prepoznavne.

Mame, žene in že dvajset let dobre prijateljice

Že dvajset let delajo skupaj, zato je nujno, da so prijateljice. »Ne moremo in ne smemo se skregati,« pove Pernarčičeva, »ko ima katera slab dan, se zavedamo, da smo odvisne druga od druge.« Včasih se ob imenu Vesna odzovejo vse tri hkrati, pa tudi pri podpisih pod slikami v rumenih medijih večkrat pride do ‘novih’ sorodstvenih vezi … »Zamenjali so nam že sinove, može, prijatelje …,« v smehu pripomni Vesna Jevnikar. Sicer pa imajo vse tri srečo s partnerji, kar v igralskem poklicu ni ravno pravilo, kot pravijo, in skupaj kar šest sinov. Jevnikarjeva enega, Slaparjeva dva, Pernarčičeva pa tri.

Napet urnik, ko ni prostega časa niti za pogreb ali poroko

Biti igralka, žena, mati ni enostavno, veliko je usklajevanja, prilagajanja in odrekanja. Počitek si lahko privoščijo šele poleti, saj so sicer ves čas angažirane. Ne morejo si vzeti dopusta niti za pogreb, za rojstni dan, poroko …, še na zdravniški pregled se lahko naročijo največ slab mesec prej, ko dobijo razpored vaj. Prosti vikendi ali prazniki so izjemno redki. Včasih njihov delovnik traja ves dan. »Ker se v Kranj vozim iz Ljubljane, po tri ure na dan preživim v avtu. Zjutraj imamo vaje, ob treh pridem domov, skuham kosilo, ob šestih moram biti že nazaj, na večerni vaji, potem so še predstava. Vmes ponavljam besedilo, otroci me vlečejo vsak na svoj konec …,« opisuje Pernarčičeva.

Vesne so na obalo prinesle pravo pomlad, saj je bilo prve novembrske dni, ko so bivale v Talasu Strunjan, kar 22 stopinj.

Zvezde v priljubljenih serijah Ena žlahtna štorija, Mame in Dragi sosedje

Urnik vseh treh Vesen je še bolj natrpan tudi zaradi vlog v priljubljenih slovenskih serijah. Zelo prepričljivo so se odrezale v Štoriji, v Mamah, Sosedih … Slaparjeva je zaradi vloge Marte v nanizanki Dragi sosedje štirikrat po dva meseca preživela v Beogradu, Pernarčičeva in Jevnikarjeva, sta vlogi Anice in Adeline v uspešnici Ena žlahtna štorija v Brdih snemali zgodaj zjutraj, da delo v teatru ni trpelo. »A dodatno delo igralca bogati, naj bo to sinhronizacija, radijska igra, film ali televizija,« pravi Slaparjeva.

Vesna Slapar: »V tem čudovitem naravnem in mirnem okolju strunjanskega parka smo si prevetrile misli in spočile glavo.«

Vživetje v vlogo terja veliko energije, vendar pa odpira nove svetove

Igralski poklic, ki je res zelo specifičen, pa človeku nudi tudi ogromno lepega, nadaljuje Vesna Slapar: »Ponuja možnost za doživetje nekih novih svetov. Dva meseca si lahko nekdo drug.« Čeprav ni vedno enostavno, »Ko mora igralec, recimo, pokazati golo kožo, se razgaliti pred kritičnim očesom občinstva. Včasih so vloge lahko zelo težke in travmatične,« prizna Jevnikarjeva, »včasih pa s kakšno vlogo živiš svoje sanje ali pa sprostiš frustracije.«

Ne smeš se zanemariti, saj moraš tudi v zrelih letih v minici na oder

Ali igralci lahko zdravo živijo? »Vsaka ima svoj način, kako skrbi za primerno telesno težo in zdravje. Biti moramo praktične. Pri meni se najbolj obnese Montignacova metoda, ker mi ni treba razmišljati, koliko česa lahko pojem, paziti moram le na to, česa ne smem kombinirati,« pove Pernarčičeva. »Pri meni pa deluje madžarska ‘manj žri’,« smeje doda Jevnikarjeva, in nadaljuje: »že vse življenje hujšam. Dejstvo je, da smo igralke nenehno izpostavljene. Tudi v zrelih letih nas postavijo v minici na oder pred tristo ljudi. Res nočemo, da bi rekli ‘o, kako se je pa ta zanemarila’.«

Nekaj za lepoto in nekaj za sprostitev. Razvajanje po žensko v Talaso centru Salia je bil pravi balzam.

Odmik od stresa v čudovito okolje Talasa Strunjan

No, nekaj zase so vendarle naredile z odklopom v Talasu Strunjan.

»Lahko smo prišle le za 1. november, ko res nikjer v Sloveniji ni predstav,« pripomni Jevnikarjeva, Slaparjeva pa doda: »Sicer do konca aprila prihodnje leto ne bi našle treh skupnih dni.« Tega, darila, kot so poimenovale razvajanje v objemu sodobno urejenega hotela Svoboda, so bile res vesele.

Vesna Jevnikar: »Za nas, igralce, je pravo razkošje, če si lahko skoraj cel dan v kopalnem plašču in se ti ni treba desetkrat preobleči.«

 

»Krasno smo se imele, zelo so nas crkljali, končno smo se naspale, hrana je bila odlična. Zlahka bi se privadile, če bi imele enkrat na mesec zapovedano, naj pridemo sem,« prizna Pernarčičeva. »Jaz obožujem masaže in savne, super je bilo,« doda Slaparjeva, »v tem čudovitem naravnem in mirnem okolju strunjanskega parka smo si prevetrile misli in spočile glavo.« Včasih se je enostavno treba umakniti tudi od družine, od otrok in moža, od vseh obveznosti, ki jih ženska v življenju ima.

Vdih. Izdih. V pomirjajočem okolju strunjanskih solin, ki so bogate z aerosoli, lahko zadihaš na polna pljuča.

 

Punce, gremo me po svoje
tel. št. 08 20 50 300
booking@terme-krka.eu
www.terme-krka.com

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam