fbpx

Primerjava uradnih portretov: Meghan in Harry vs. Kate in William

Lifestyle, Novice, Prva stran, Znani

Uradne fotografije novopečenega para.

Kako zelo se časi spreminjajo tudi na britanskem dvoru, smo že pisali, sedaj pa smo za zapisano dobili še en dokaz – namreč, uradne fotografije z britanskega dvora, ki jih je posnel najeti kraljevi fotograf Alexi Lubomirski na 19. maj, ko sta se poročila princ Harry in Meghan Markle, ki sta po poroki prejela naziv vojvoda in vojvodinja Sussexa.

Portrete je 42-letni, nadvse čedni Lubomirski, fotograf slavnih, ki živi v New Yorku (mimogrede, tudi sam je princ modre krvi, le da je Poljak, ki je že rojen v ZDA – žal je tudi že poročen) posnel v t.i. Zeleni sobi za risanje (Green Drawing Room) na gradu Windsor. Seveda so nas nastale fotografije, ki so del kraljeve družinske tradicije, kar poklicale k primerjavi uradnih portretov, ki sta jih posnela Kate Middleton in princ William (vojvodinja in vojvoda cambriška) ter zadnjih, ki so nastale pred nekaj dnevi s princem Harryjem in njegovo Meghan

Na 19. maj sta princ Harry in Meghan okronala ljubezen

Kate in William sta se poročila 29. aprila 2011, njuni portreti so bili nastali v Buckinghamski palači, fotografiral pa ju je 54-letni francoski umetnik Hugo Burnand, ki živi v Cannesu in je posnel uradne portrete za britanski dvor že leta 2005, ko sta se poročila princ Charles in njegova dolgoletna izvoljenka Camilla Parker Bowles. Ker je energija, ki jo izžarevajo portretiranci na eni in drugi seriji fotografij opazno različna, si skupaj oglejmo, kaj je videti drugače na poročnih portretih iz 2011 ter na teh iz 2018!

1. Intimni portret poročnega para

Kako zelo sta si prav ta dva portreta različna! Zaljubljenca Harry in Meghan na sliki ne bi mogla biti bolj ležerna od Kate in Williama. Harry in Meghan sta na črnobeli fotografiji videti kar se da sproščena in neformalna, medtem ko Kate in William na barvni fotografiji v Buckinghamski palači delujeta nadvse tradicionalno in nekoliko togo.

Meghan je za portret tudi snela poročno tančico, medtem ko je Kate svojo obdržala na glavi. Princ William je poziral v častni vojaški uniformi, rezervirani za posebne državniške priložnosti, Kate pa je stala zraven njega v svoji poročni obleki s podpisom Alexander McQueen.

2. Male poročne družice in otroci z dvora, ki so pospremili par

Meghan in Harry sta v družbi dvorskih otrok Florence van Cutsem, Remi Litt, Rylan Litt, Ivy Mulroney, Johna Mulroneya, Briana Mulroneya, Zalie Warren, Jasperja Dyerja, princa Georgea in princese Charlotte, slednja dva sta seveda otroka Kate in Wiiliama, torej Meghanina in Harryjeva nečaka.

Tudi Kate in William sedita obkrožena z dvorskimi otroki, med njimi so Margarita Armstrong-Jones, Eliza Lopes, Grace van Cutsem, Louise Windsor, Tom Pettifer in William Lowther-Pinkerton. Ampak tudi na tej fotografiji iz leta 2011 smo opazili malce manj sproščenosti, kaj pa menite vi?

3. Veliki družinski portret članov kraljeve družine

 

Princ Harry in nevesta Meghan Markle sta se fotografirala z vsemi člani britanske kraljeve družine, vključno z družicami in dvorskimi otroki. Pridružili so se še njeno visočanstvo Kraljica Elizabeta II. ter njen mož, princ Filip, prestolonaslednik princ Charles z ženo in vojvodinjo Camillo, Harryjev brat princ William in njegova Kate ter Meghanina mati Doria Ragland.

William in Kate pa sta naredila družinski portret na katerem sta Kraljica Elizabeta II. in princ Filip, Charles in Camilla, princ Harry, Kateina starša Carole in Michael Middleton ter Kateina brat in sestra James in Pippa Middleton. Na zgornji fotografiji sedita samo britanska monarhinja z možem, medtem ko se je na družinskem portretu od Meghan in Harryja na stol usedla tudi Kate s svojo malo princesko Charlotte v naročju.

 

Foto: Cosmopolitan.com, AP, Pinterest, US Weekly, Alexi Lubomirski


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam