fbpx

Princeso nagnali po dveh izdanih številkah revije Vogue

Moda, Novice, Prva stran, Zanimivosti, Znani

Čeprav nobeni od številk ni bilo kaj očitati, so stilski ikoni pokazali vrata in na položaj postavili moškega.

Princesa Deena Aljuhani Abdulaziz, o kateri smo pisali že večkrat, saj je ena najvplivnejših stilskih ikon sodobnega časa, se je morala po samo dveh številkah revije Vogue Arabia, ki pokriva več arabskih držav na Bližnjem vzhodu, posloviti s svojega delovnega mesta, na katerega jo je založniška hiša Condé Nast imenovala konec lanskega poletja.

Kot je ob priliki modro izjavila Heidi Klum:

“Kar se tiče mode, si nekega dne notri. Naslednji dan pa si že zunaj.”

Bo držalo! Lepi in zelo dobro izobraženi princesi, članici vplivne savdske družine, ni pomagalo dejstvo, da sta bili obe številki, ki sta vključevali na naslovnici Gigi Hadid in Imaan Hammam, visoko nakladni in razprodani, preprosto so ji pokazali vrata.

Kot je Aljuhani Abdulazizova povedala vplivnemu portalu Business of Fashion, naj bi šlo za razliko v pogledih na politiko revije:

“Nisem želela sprejemati kompromisov in ko sem začutila, da se založnikov pristop tepe z vrednotami naših bralcev in vlogo, ki naj bi jo izpolnjevala kot glavna urednica te revije, sem odšla. Teh vrednot na tem delovnem mestu namreč ne morem pristno izpolniti na način, kakršnega bi si želela.”

To diplomatsko izjavo lahko razumemo, kakor želimo, sploh nima smisla ugibati, ali je Condé Nast nagnal njo ali pa je odšla prostovoljno. V vsakem primeru lepi in elegantni princesi po odhodu ne bo manjkalo niti denarja niti hobijev, s katerimi se rada ukvarja, če bo želela delati, pa si bo s svojo odlično izobrazbo že lahko kaj našla.

Dodala je, da je ponosna na to, kar ji je uspelo narediti v tako kratkem času. Pravi, da je bil njen namen to zelo pomembno izdajo revije Vogue za arabski svet spremeniti v zrelo revijo, ki bi se lahko po vsebini in kakovosti kosala z drugimi mednarodnimi licenčnimi izdajami te modne biblije.

Ni trajalo dolgo, že nam je znan princesin naslednik: to je, kot navaja referenčni Business of Fashion, Manuel Arnaut, ki je tako postal že drugi moški v roku dobrega tedna dni, ki je zasedel glavni uredniški položaj pri kateri od izdaj revije Vogue. Pri tem pa imamo v mislih Edwarda Enninfula, ki je te dni prevzel britansko izdajo revije Vogue. Arnaut je bil do zdaj glavni urednik revije Architectural Digest za Bližnji vzhod.

 

Foto: Miss Vendela, Pinterest, Elle, Man Repeller


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam