fbpx

‘Profi’ šoping: Kupujte kot pravi modni poznavalci!

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Moška moda, Novice, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Tudi razprodaje so umetnost, če se znate gibati med ponudbo, realno oceniti ceno, prepoznati, kaj vam pristoji in kaj potrebujete!

Razprodaje poletnega tekstilnega blaga, čevljev in modnih dodatkov, ki so že pred vrati, od nas zahtevajo malodane vojaško strategijo, če se želimo dokopati do kosov, ki smo jih v izbrani trgovini že nekaj tednov občudovali, toda zaradi tega ali onega razloga nismo bili pripravljeni plačati polne cene, zato smo pametno počakali na sezonska znižanja.

Pri podaji na razprodaje si je treba k srcu vzeti nasednje: ne kupujte nečesa le zato, ker vam je všeč ‘na prvo žogo’; razmislite, kaj od kupljenega lahko brez težav skombinirate s stvarmi, ki jih že imate v omari; obredite vsaj dest najljubših trgovin; vzemite si čas! Za kratkočasenje in morebiten dober nasvet pa zraven vzemite osveščeno modno prijateljico, ki ve, kaj vam pristoji ali moškega prijatelja, ki pozna trende.

Kaj bo še naprej v trendu?

# Držite se oblačil, ki niso izrazito sezonska in bodo prestala preizkus časa. Nič hudega, če so to nekoliko dražji osnovni kosi oblačil. Kupujte bele srajce in bluze, bomber jakne in kultne modele sandalov.

# Midi dolžina bo ostala trendovska zagotovo vsaj še naslednjo sezono. Tudi dolge bermude so dobra naložba, ker so elegantne in obenem niso videti preveč formalno.

# Na razprodaje glejte kot na pripravo za prihodnjo sezono. Torbe iz svetlikajočih materialov, salonarji zaobljenih prstov, vojašli škornji, mini torbice in metalik tkanine bomo gledali tudi v modni sezoni jesen/zima 2017.

# Čevlji in modni dodatki so najhitrejši in včsih najcenejši (ne pa nujno) način, kako osvežiti garderobo, ki jo že imate v omarah. Izberite močne, žive barve in živalske potiske (krokodilja in kačja koža).

# Že pred uradnim začetkom razprodaj obiščite najljubše butike in prodajalne; preizkusite vse, kar vam je všeč in naredite ožji izbor. Ko bo prišel čas razprodaj, boste točno vedeli, kaj hočete kupiti in v kateri številki. Le dovolj hitri morate biti.

Pravila kupovanja na razprodaji

# Na razprodaje pojdite sami ali v družbi ene prijateljice. Vodi naj vas misel, da ste sam svoj najboljši kritik!

# Ostanite zveste svojemu slogu oblačenja. Zdaj že veste, kaj vam je najbolj všeč, kaj imate v omari in kaj lahko kombinirate med sabo.

# Če oblačila ne vidite na sebi in si ga ne znate predstavlajti, kako bi šlo k tistemu, kar že imate, ga pustite na obešalniku.

# Nikoli ne kupujte nekaj, kar vam je všeč, v eni številki premlo ali preveč, ker so vašo pač že razprodali.

# Razprodaje so odličen način, da spoznate neko blagovno znamko na novo.

# Čevlje in torbe ter modne dodatke ženske najprej pograbijo: na teh oddelkih je tudi največja gneča. Preskočite ga in pojdite v del z oblačili. Tako boste prve prišle do najboljših kosov.

Nasvet plus

Na razprodaje pojdite oblečene okusno in s stilom, obujte pa lepe in modne superge ali natikače, saj boste kar dosti prehodile.

 

Foto: CNBC, The Cut, Pinterest, Evy’s Tree Blog, Sarah Bond


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam