fbpx

Prva dama ZDA je z visokimi petami izzvala ogorčenje Američanov

Dogodki, Dogodki, Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, Tuja scena, Ženska moda, Znani

Melania Trump se je zaradi visokih pet zamerila ljudem, tudi naslovnice uglednih in resnih časopisov so se posvetile tej temi!

Oh, Melania, Melania. Kaj si spet storila? Prva dama ZDA je, to je samoumevno, ves čas pod drobnogledom javnosti. Tokrat se je zamerila številnim z morda res ne ravno smiselno potezo… Nekdanja manekenka in slovenske gore roža je namreč predvčerajšnjim s svojim soprogom, Donaldom Trumpom, ameriškim predsednikom, obiskala območja, ki so jih prizadele močne poplave, te je povzročil orkan Harvey.

Melania je prišla obuta – hodila je, mimogrede, tudi po blatu in travi, ne samo po asfaltu – v salonarje z zares visoko in tanko peto. Ne ravno najprimernejša obutev za moker, vlažen, spolzek teren, kajne? Elegantne črne hlače je dopolnila z aviatorskimi očali in bomber jakno. Res je bila videti bolj primerna za manekensko pisto kot za obisk ljudi, ki so ostali brez hiš in drugega materialnega imetja.

Okrcal jo je tudi ameriški Vogue. Objavam in komentarjem na spletu so sledili vsi rumeni in celo povsem nerumeni mediji, ki se jim je zdel Melanijin izbor obutve šokanten – seveda v kontekstu, kajti prva dama se je iz Bele hiše z možem napotila obiskat skoraj povsem uničena območja v Teksasu. No, modna biblija (njena spletna izdaja) je prilila olje na ogenj, češ da Melania ne zna ničesar narediti prav… tako kot njen mož. Vedeti je treba, da ameriški Vogue že od samega začetka nenaklonjeno gleda na Trumpa, v ozadju je torej tudi ali predvsem politični kontekst.

Določeni balkanski mediji pa so ubogo Mel te dni primerjali kar z Marijo Antoinetto, ki je, če se še spomnite zgodovine iz osnovne šole, dejala naslednje: Če nimajo za kruh, naj pa jedo potico! Skratka, namigujejo, da prvi dami ZDA manjka sočutja za ljudi, ki so ostali brez domov.

Najbolj neprijazni so ji na spletnih portalih zabrusili: Melania, Fashion Week se še ni začel! In medtem, ko bi tudi sami, že zaradi zdrave pameti, ne zaradi mnenja ljudi, zagovarjali primernejšo obutev za tak teren, denimo superge ali športne copate (gojzarji bi bilo vseeno malo preveč), se ne moremo ubraniti občutka, da gre naša slovenska lepotica pač mnogim kar apriori na jetra.

Veliko pametnejše bi recimo bilo, vprašati se, kdaj so ZDA ratificirale kjotski protokol, mednarodni sporazum za zmanjšanje toplogrednih plinov in emisij CO2. Ne vidite ZDA na tem seznamu? Prav ste videli, pa čeprav ZDA povzročijo kar 36,1 odstotkov toplogrednih izpustov. Ti pa so, lej si ga no, krivi tudi za podnebne spremembe in pojav vse pogostejših rušilnih orkanov… Enako kot pri Kjotu se je zgodilo z aktualnim Pariškim podnebnim sporazumom – tudi ta Američanom ni všeč.

Tako da visoke pete gor ali dol – zanimati bi nas morala resnejša vprašanja. Kot recimo izjava ameriškega predsednika: “V skladu z mojo dolžnostjo je, da ščitim ZDA in njihove državljane, zato ZDA odstopajo od pariškega podnebnega sporazuma.” Trump je s tem napovedal začetek novih pogajanj za vstop v pariški sporazum pod njegovimi pogoji in nabesedičil še obljube, da bodo pod njegovim vodstvom ZDA postale okolju najbolj prijazna država, a brez finančne škode za podjetja. Hja…

 

 

Foto: People, LA Times, New York Post, The Boston Globe, Just Jared


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam