fbpx

Prva »Trinajstka« z Ano Karneža

Dogodki

Prva »Trinajstka« ali kako je Ana Karneža navdušila s svojim prvim akustičnim koncertom

Za Ano Karneža, drugo uvrščeno na šovu Slovenija ima talent, se je mesec december začel prav posebno. Na povabilo Petre Greiner, ustanoviteljice Zavoda 13, je najstnica z izjemnim vokalom prvič nastopila v akustični verziji. Njen vokal sta na tolkalih in kitari pospremila izvrstna glasbenika Blaž Korez in Matjaž Dajčar.

ana-karneza-2Petra Greiner je idejo o koncertu »Trinajstka« dobila na dan, ko so Ano Karneža fotografirali za potrebe fotografske razstave Nedotakljivi, na kateri so upodobljeni tudi plavalec Darko Đurić, ekstremi športnik Gal Jakič, košarkar Boris Klep, gledališčnik Simon Šerbinek, arhitektka Špela Modic in številni drugi. Nedotakljivi so tako optimistične zgodbe drugačnih teles. Teles, ki zaradi igre genov, usode ali naključij dokazujejo, da je v življenju vse mogoče. Na fotografski papir rišejo življenjske brazgotine, kažejo na manjkajoči del telesa ali nezmožnost določene funkcije, ki je sicer samoumevna. Nedotakljivi ne tožijo nad lastno usodo, ampak jo izrabijo za svojo prednost. Ob svoji posebnosti počnejo vsakdanje stvari, zato so nedotakljivi in večni zmagovalci. Razstava je v letošnjem letu gostovala po številnih krajih, nazadnje je bila na ogled v Državnem zboru Republike Slovenije.

Zavod 13 je s koncertom obeležil zaključek prvega leta delovanja, v katerem je premikal meje in tabuje na številnih področjih. Neprofitna organizacija namreč skozi različne aktivnosti, tudi skozi kulturo, ozaveščana o drugačnosti.

»Trinajstka«, ki bo postala tradicionalna, je v Jazz klub Satchmo v Mariboru privabila številne obiskovalce, željne dobre glasbe in ponudila poseben večer, ki je dokazal, da drugačnost povezuje. Številni so si bili enotni, da tako posebnega večera štajerska prestolnica še ni gostila.

ana-karneza-1


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam