Prve kritike za Barbie: “Dajte Ryanu oskarja!”

13. julij 2023

Prve kritike za Barbie: “Dajte Ryanu oskarja!”

13. julij 2023

Film Barbie že nekaj dni doživlja premiere po svetu, zato so začele deževati tudi kritike in pohvale. No, predvsem pohvale. Posebno si zasluži tudi Ken.

Ocene težko pričakovanega filma so začele deževati predvsem po nedeljski primeri v Los Angelesu, po kateri so na družbenih omrežjih številni delili svoje presenečenje nad filmom.

Novinar spletne strani ComicBook.com je denimo tvitnil: “Greta Gerwig (režiserka, op. p.) je nekako presegla moja pričakovanja. Tako lepo se loteva pozitivnih in negativnih plati Barbie. Dajte Ryanu Goslingu nominacijo za oskarja, smrtno resno mislim!”

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Da je Ryan kot Ken odličen, se je strinjal tudi član Newyorške filmske akademije, ki je dejal, da je to njegova najboljša vloga do zdaj:

“Greta Gerwig je vzela vse, kar ga je naredilo velikega v njegovih prejšnjih filmih, in to združila v Super-Goslinga,” je zapisal in dodal, da so govorice o oskarju resnične in da če bi dobil nominacijo, bi bila ta ena najzabevnejših v zadnjem času.

Foto: Profimedia

Podobno mnenje si deli še pisec za ScreenRant, ki je dejal, da je celotna zasedba fantastična, filmska kritičarka Carla Renata pa je navdušena še nad ekipo, ki je skrbela za mejkap in kostume.

Tudi novinarka Varietyja je pohvalila vse, še posebej pa režiserko Greto in glavna igralca, ki sta “bila očitno rojena za ti vlogi.”

Film Barbie v kinematografe po Sloveniji prihaja 20. julija.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic