fbpx

Psihologi odkrivajo: kaj obleči za prvi in drugi zmenek?

Ličenje, Lifestyle, Moda, Odnosi, Prva stran, Zanimivosti, Ženska moda

Pomembno je, da boste v outfitu izžarevale samozavest in slednja je moškim najbolj seksi ter se najhitreje opazi.

Greste na prvi zmenek? Srečnica! To je najbrž eden najlepših trenutkov pozitivnega vznemirjenja, začetek morda obetavne zgodbe, morda pa take, ki se bo končala v grenkih solzah – zato je še dobro, da konca zgodbe nikoli ne vemo vnaprej oziroma smo na začetku optimisti. Tukaj ste torej pred omaro in ugibate, v čem narediti dober vtis nanj (očitno je tudi on že naredil dober vtis na vas, sicer se ne bi tako trudili).

Prvo pravilo je udobje, drugo pa učinkovit videz. Po drugi strani ne smete pretiravati, pravi psihologinja dr. Carolyn Mair, ker je pretirana urejenost lahko za fanta ali moškega odbijajoča. Prav tako ne bodite pretirano seksi na meji vulgarnosti, cenenost namreč vsakega normalnega moškega odbija, razen če želite z njim končati za eno noč.

Tu pa so njeni 4 nasveti.

# Nosite oblačila, ki vas postavljajo v najboljšo luč

To je obleka, ki vam najlepše pristoji, v kateri se počutite udobno in je v skladu z vašo osebnostjo ter siceršnjim modnim slogom, ki ste mu nakonjene. Če vam je najbolj pri srcu kombinacija visokih pet in jeansa, oblecite to. Pomembno je, da boste v tem outfitu izžarevale samozavest in slednja je najbolj seksi ter se najhitreje opazi. Moškim je zelo privlačna.

# Izberite glede na priložnost

Oblačila izberite glede na to, kam bosta šla. Na pijačo, v kino, na večerjo, na sprehod? Če boste obule sandale ali salonarje s peto in šle z njim na sprehod skozi gozd, to najbrž ne bo pav posrečena kombinacija in vam bo pokvarila lepe trenutke. Zato izberite preverjeno kombinacijo udobnih oblačil, ki pa jih vedno lahko začinite z zanimivimi modnimi dodatki.

# Privoščite si nekaj novega

In to samo zato, ker vas bo nakup razveselil in nov modni kos vam bo dal samozavest. Podobno pa velja za lepo urejeno frizuro in šminko. Moške sveže oprani in bleščeči ter lepo dišeči lasje malodane obnorijo. Prav tako imejte v mislih, da je moškim, ko gre za ličenje, najbolj všeč naraven in nežen videz ličenja.

# Za naslednji zmenek izberite drug outfit

Če sta prišla do drugega zmenka (juhu!) ga presenetite z drugačnim videzom, tako boste pokazali svojo domiselnost in zanimivost. Moški so – žal ali k sreči – izjemno vizualna bitja, opazijo prav vsako malenkost, tudi če tega ne pokažejo. Bodite torej drugačni in kreativni – prav gotovo vam bo predlagal še tretji zmenek…

In, če vam je kaj v tolažbo… Tega vam ne bodo za nič na svetu priznali, pa je vendarle res: tudi moški, s katerim sta dogovorjena, je živčen kot pes. Stal bo pred ogledalom vsaj eno uro, si urejal lase kot zmešan, prirezoval brado in čistil nohte, si ogledoval ušesa in nos ter vse, kar se bo znašlo v vidnem polju dekleta, s katero gre ven, nazadnje pa se bo tudi sam ubadal s tem, kaj bi oblekel. Edino ličiti se mu res ne bo treba… pa depilirati nog.

 

Foto: Thought Catalogue, Look Good Centre, Magzter, Pinterest, Eat Prey Wear Love


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam