fbpx

Psihologija mode: Barve, ki v trenutku popravijo razpoloženje

Moda, Novice, Prva stran

Če ste vstali na napačno nogo, je eden izmed najboljših načinov, da si popravite razpoloženje, izbira pravilne barve.

Glede na dejstvo, da je spodnje nasvete podala oseba z diplomo prestižnega britanskega združenja psihologov, smo jih vzeli zelo resno.

Če ste vstali na napačno nogo, je eden izmed najboljših načinov, da si popravite razpoloženje, izbira pravilne barve, ki jo boste ta dan nosili.

Carolyn Mair, članica britanskega združenja psihologov je, med drugim, tudi strokovnjakinja za modne teme, ki jih opisuje na spletni strani psyhology.fashion.com.
Ena izmed nepogrešljivih modnih tem, ko gre za psihološki vidik, je seveda barvna psihologija. Glede na trenutno počutje vam barve lahko zelo pomagajo pri njegovem izboljšanju.

Kako in zakaj, pojasnjuje Carolyn v nadaljevanju.

Kadar ste nervozni

V tem primeru rdeča barva ni primerna. Modra in zelena sta veliko bolj umirjeni in primerni za tako počutje, saj ju povezujemo z zaupanjem in varnostjo. Kadar ste nervozni, se lahko odločite tudi za rožnate odtenke, ki dajejo občutek topline, vendar brez pretirane energije, ki je v takih trenutkih lahko moteča.

Kadar ste žalostni

Rdeča je ena izmed najbolj energičnih barv. Različne raziskave trdijo, da ta barva vpliva tudi na srčni utrip. To, kar nedvomno drži je, da si z rdečo barvo lahko pomagati pri izboljšanju razpoloženja.

Kadar ste utrujeni

Najboljša barva v tem primeru je oranžna. S seboj nosi energijo rdeče, vendar s srečnejšimi asociacijami. Kljub temu pa Carolyn meni, da bi bil cel outfit v oranžni barvi preveč, zato priporoča, da ga kombinirate še z drugimi barvami.

Kadar ste jezni ali pod stresom

V tem primeru se moramo ponovno izogniti rdeči barvi, saj še dodatno stimulira jezo in stres. Konec koncev je rdeča barva sinonim za strast, zato oblecite rajši kose v modri, zeleni in bež barvi, ki so nežne in pomirjujoče. Kraljevsko modra, na primer, ni tako svetla, po drugi strani pa je »lahka« in vam bo pomagala pri uravnoteženju počutja.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam