fbpx

Razbijamo lepotne mite!

Lepota, Novice

Na področju ličil in lepote obstaja kar nekaj mitov, ki so med ženskami tako zakoreninjeni, da žal vsakodnevno naredijo kakšno »napako« pri ličenju. Preverili smo, katere so najpogostejše lepotne zmote.

Če uporabim temnejšo podlago bom izgledala bolj zagorela

Nikar! Podlaga naj se čim bolj ujema s tenom vaše kože na obrazu in telesu/vratu. Odtenek najprej preskusite na zgornji strani dlani, nato najbolj primernega preskusite še na spodnjem predelu ličnice (čeljusti). Če se ne morete odločiti med dvema odtenkoma, velja splošno pravilo, da izberete svetlejšega.

Ustreznost odtenka vedno preverite na naravni svetlobi, umetna in močna svetloba v trgovinah ni najbolj primerna. Odlična izbira so pigmentne kapljice Clinique BIY Blend It Yourself, ki vašo kremo spremenijo BB ali CC kremo ali pa celo v tekočo podlago.

Nohti ne smejo biti nalakirani ves čas, saj morajo vmes »zadihati«

Vaši nohti dobijo potrebna hranila za rast preko krvnega obtoka in ne iz zraka. Če uporabljate kakovostne podlake, lake in olja za nohte, jih ne boste poškodovali. Izbirajte preverjeno kakovostne znamke kot so O.P.I. in Sally Hansesn.

Z nanosom bronzerja po celotnem obrazu bom izgledala bolj zagorela

Namen bronzerja ni »porjavitev« celotnega obraza, pač pa poudariti tiste dele obraza, ki so v vsakem primeru bolj izpostavljeni soncu. Uporabite ga na zgornjem delu čela, najvišji točki ličnic in na konici brade ter nosu. Zanesljiva izbira sta Rimmel Limited edition Maxi Bronzer Pressed Powder in Estée Lauder Bronze Goddess.

Ličila škodujejo moji koži

Če izbirate kakovostna ličila, na primer znamke Bobbi Brown, Max Factor in že zgoraj naštete, in jih vsak dan temeljito odstranite, ne bodo škodovala koži. Pomembno je tudi, da primerno skrbite za pripomočke, s katerimi se ličite, kot so gobice in čopiči za nanašanje tekoče podlage (odlična izbira so gobice Real Techniques Miracle Compexion Sponge) in da jih redno čistite, saj se na njih nabirajo bakterije.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam