fbpx

Razkrita zgodba razkošne poročne obleke princese Beatrice

Moda

Vintage obleka, s posebno zgodbo.

Najljubša vnukinja britanske kraljice Elizabete II se je konec tedna poročila tajnosti, kljub temu pa vse svet govori o njeni obleki.

Usodni da je hčerka princa Andrewa dahnila italijanskemu poslovnežu Eduardu Mapelli Mozziju, na gradu Windsor.

Poroka je bila prvotno načrtovana 29. maja v Londonu, vendar so jo zaradi pandemije prestavili.

Buckinghamska palača je na svojih uradnih profilih na družbenih omrežjih objavila dve fotografiji para, poročna obleka, ki jo je izbrala nevesta pa je navdušila oboževalce kraljeve družine.

Kdo je oblikoval njeno obleko?

Za razliko od večine dam na britanskem dvoru, ki so za najpomembnejši dan v svojem življenju izbrale poročne obleke slavnih modnih oblikovalcev, jo je Beatrice našla v omari svoje kraljevske babice. Gre za vintage model bele obleke, pod katero se je podpisal oblikovalec Norman Hartnell, ki jo je kraljica nosila leta 1962.

Ta britanski oblikovalec je v 20. stoletju doživel veliko slavo z ustvarjanjem oblek za dame iz kraljeve družine. Njegove stvaritve je nosila tako Elizabeta, kot tudi njena sestra, princesa Margaret.

Da bi na svoji poroki zasijala v obleki iz babičine omare, se je princesa Beatrice srečala s kraljičinimi šiviljami Angelo Kelly in krojačem Stuartom Parvinom, ki sta Hartnellovo obleko prilagodila nevestini postavi. Poleg kraljičine obleke, je nevesta nosila tiaro, ki jo je njena babica nosila na svoji poroki leta 1947.

Ker obleka ni bila posebej narejena za princeso, v njej ni bilo posebnih sporočil ali upodobitev, kot sta jih imeli kate Middleton ali Meghan Markle, se je pa Beatrice na ta način poklonila kraljevi dediščini.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam