fbpx

Razkrivamo: Kaj je skrivnost zdravih in srečnih ljudi?

Lifestyle, Odnosi

Čas v katerem živimo, je poln izzivov – hkrati želimo, da imamo uspešno kariero, srečno zasebno življenje in po možnosti, da smo fit. Mnogi so v tem celo uspešni, kljub temu pa niso popolnoma srečni, medtem, ko drugi celo življenje iščejo popolni balans. Če nenehno ponavljate iste napake, je jasno, da se vaš položaj ne bo spremenil.

Osebni trener James Anderson je pojasnil koncept, po katerem živijo srečni, zdravi in fit ljudje, ki jih je spoznal skozi svoje življenje.

Poudaril je, da si morate postaviti cilje, saj ima ta koncept močan psihološki vpliv in vas na določen način prisili, da ves čas napredujete. Enako velja za vadbo: če želite biti v formi, si na začetku določite težo, do katere želite priti in marljivo vadite, dokler je ne dosežete.

Kar se tiče prehrane, Anderson svetuje, da je najbolj pomembno razmerje 80 : 20, kar pomeni, da mora biti večina obrokov zdravih in uravnoteženih ter da si samo občasno privoščite nezdravo hrano.

Tretja ključna navada je, da odkrijete to, kar vam najbolj odgovarja. Vam ni všeč okus špinače? Poiščite druga živila, ki so prav tako zdrava in verjemite, ni jih malo. Ni vam všeč vadba v fitnesu? Poiščite vadbo, ki se lahko izvaja na prostem. Nikakor se ne smete siliti, da izstopite iz tako imenovanega območja ugodja. Postavite si cilje, ki vam predstavljajo izziv in ne samo take, za katere veste, da jih boste z lahkoto dosegli.

Pomembno je tudi, da vseh stvari ne jemljete preresno. Kaj to pomeni? Pred vadbo in zdravo prehrano postavite svoje zdravje, temu pa nikakor ne delate usluge, če se preveč obremenjujete in pazite na vsak korak.

Ne bodite prestrogi do sebe, saj je včasih prav, da preskočite kakšen trening ali se pregrešite pri hrani. Nihče ne bo trdil, da je odpovedovanje zabavno. Kljub temu pa ne smete pozabiti razmerja 80 : 20 in navade, ki jo zdravi, srečni in fit ljudje nikoli ne pozabijo – rekreacija, ki ne sme biti samo nekaj obstranska dejavnost, ampak življenjski slog.

Ne smemo pozabiti na hvaležnost kot eno izmed glavnih življenjskih filozofij. Po izkušnjah Jamesa Andresona, so srečni ljudje vedno hvaležni in to velja tudi za najmanjše stvari. Morda je slišati dolgočasno, vendar poskušajte biti hvaležni za vsak nov dan in tak način razmišljanja lahko spremeni vse. Družite se z ljudmi in nikoli ne zapostavljajte prijateljstva ter odnosov. Prav to je zaslomba na vaši poti do boljšega jaza.
Srečo boste seveda našli v vzajemnosti oziroma ob pomoči drugim ljudem, da postanejo boljše in zadovoljnejše osebe.

Na koncu se je pomembno tudi spomniti nujnosti zasebnega življenja, ki ga lahko preživite tudi v tišini. Nekdo se bo takrat ukvarjal z meditacijo, razmišljanjem ali pa preprosto čas preživel v naravi. Kakorkoli že, pomembno je, da ste takrat sami sebi najboljša družba.

Povzeto po Büro 24/7

Foto: Pixabay


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam