Espresso martini fudge je sanjska sladica, ki združuje vse, kar obožujemo: kavo, čokolado in irski liker. Ta preprosta, a sofisticirana sladica se topi v ustih in je popolna za vse ljubitelje kave.
Priprava je enostavna – potrebujete le malo potrpežljivosti, da se fudge ohladi do popolne teksture. Brez težav ga lahko pripravite vnaprej in uživate v njem ob kakršnem koli priložnosti. Z dodatkom ljubkih kavnih zrn za okras pa bo ta espresso martini fudge pravi hit na vsakem koktajl večeru!
Spodnji sloj
Sestavine:
- sončnično olje
- 170 g čokolade
- 3/4 skodelice kondenziranega mleka
- 85 g temne čokolade
- 2 žlici marshmallow kreme
- 2 žlici espressa (instant prašek)
- 1 žlica masla
- 1,5 žlice Kahlúa likerja
Postopek:
- Pekač velikosti 20 x 20 cm obložite s papirjem za peko, pri tem pa pustite 5 cm roba, da boste lažje odstranili fudge. Pekač rahlo namažite z oljem.
- V srednje veliki stekleni skledi stopite čokoladne koščke, kondenzirano mleko in nasekljano temno čokolado. Segrevajte v mikrovalovni pečici v intervalih po 30 sekund, vmes premešajte, dokler mešanica ne postane gladka (skupno približno 90 sekund).
- V majhni skledi zmešajte marshmallow kremo, instant kavo, maslo in Kahlúo. To mešanico dodajte v lonec z raztopljeno čokolado. Segrevajte na srednjem ognju, nenehno mešajte, dokler se vse sestavine ne povežejo (približno 1 minuto).
- Mešanico prelijte v pripravljen pekač in poravnajte površino.
Zgornji sloj:
Sestavine:
- 240 g bele čokolade
- 3/4 skodelice kondenziranega mleka
- 2 žlici Marshmallow kreme
- 1 žlica masla
- 1,5 žlice likerja Baileys
- 1,5 žlice Kahlúa likerja
- Espresso (instant prašek)
Postopek:
- V srednje veliki skledi, primerni za mikrovalovno pečico, stopite belo čokolado in kondenzirano mleko. Segrevajte v intervalih po 30 sekund, vmes premešajte, dokler mešanica ne postane gladka (približno 90 sekund).
- V majhni skledi zmešajte marshmallow kremo, maslo, Baileys in Kahlúo. To mešanico dodajte v lonec in segrevajte na srednjem ognju, nenehno mešajte, približno 1 minuto.
- Mešanico prelijte čez spodnji sloj in poravnajte površino.
- Pustite, da se fudge ohladi v hladilniku najmanj 2 uri, lahko pa stoji tudi do 5 dni pred postrežbo.
- Ko se fudge popolnoma strdi, ga previdno dvignite iz pekača in položite na desko za rezanje. Posujte s kavnim prahom, narežite na kocke in po želji okrasite z zrnci kave.
