Tradicionalni tiramisu je sestavljen iz piškotov, namočenih v kavo in marsalo, prekritih s kremnim sirom mascarpone, surovih jajc in sladkorja, vse skupaj posuto s tanko plastjo kakava v prahu.
A ta različica ne vsebuje jajc, potrebujete pa le sedem sestavin.
Sestavine:
- 200 g piškotov,
- 150 ml sladkane kave,
- 1 jušna žlica ruma,
- 500 ml sladke smetane,
- 500 g maskarpone,
- 80 g sladkorja v prahu,
- kakav.
Postopek:
- Sladko smetano vlijte v skledo in stepajte z mešalnikom približno 30 sekund. Dodajte sladkor v prahu (po želji vanilijev izvleček) in stepajte, dokler ne nastane mehka stepena smetana.
- Dodajte maskarpone in nadaljujte z mešanjem, dokler zmes ne postane penaste, gladke in kremaste teksture.
- 380 g smetane dajte na stran in vrečko za dekoracijo slaščic.
- Pripravite pekač velikosti 20×20 cm.
- V krožniku zmešajte kavo in rum. Enega po enega pomakajte piškote v mešanico in jih brez razmaka postavite v pekač. V enem sloju naj bi bilo približno 14 piškotov.
- Po razporejenih piškotih razporedite dve tretjini kreme.
- Nato po vrhu smetane naložite še eno plast piškotov, namočenih v kavno mešanico, sedaj naj bo med njimi 1 cm razmaka.
- Po piškotih razmažite preostalo kremo.
- Kremo, ki ste jo prej dali na stran, uporabite za dekoracijo po želji.
- Postavite v hladilnik in dovolite, da se dobro ohladi.
- Preden postrežete, še po vrhu posujte kakav.