fbpx

Recept Sophie Loren, ki briše gube in napne kožo

Lepota, Lifestyle, Nega telesa, Novice, Obraz, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Učinek te domače maske iz samo 4 sestavin bo opazen že po prvem nanosu in bo vidno polepšal polt.

Hranljiva maska za obraz, narejena iz samo štirih sestavin, je menda zaslužna za še vedno bleščečo kožo znane italijanske igralke in nekdanje seks bombe tudi pri njenih 82. letih.

Sophia Loren se je rodila 20. septembra 1934 v Rimu kot Sofia Villani Scicolone. Kot nezakonska hči je preživela revno otroštvo v Neaplju in tudi v svoji avtobiografiji z naslovom Včeraj, danes, jutri, ki jo je izdala nekaj dni pred svojim 80. rojstnim dnem, je povedala, da njeno življenje včasih res ni bilo lahko, vendar je zelo vesela, da je bilo tako plodno.

Kariero je začela kot fotomodel. S psevdonimom Sofia Lazzaro je na začetku igrala v manjših filmskih vlogah, leta 1952 je odigrala prvi večjo vlogo v filmu Africa sotto i mari. Leta 1953 je spoznala Carla Pontija, filmskega producenta in svojega kasnejšega moža, ki je bil zaslužen za njeno filmsko kariero.

Preboj je naredila z italijanskim celovečercem Vittoria De Sica L’oro di Napoli (Zlato iz Neaplja) leta 1954. Prvega oskarja je dobila za glavno vlogo v De Sicovem filmu Dve ženski iz leta 1960, ameriška filmska akademija pa jo je z zlatim kipcem za prispevek k svetovni kinematografiji nagradila še leta 1991.

Sedaj pa si poglejmo, kakšno domačo masko za obraz si pripravlja Sophia Loren, za katero se zdi, da je njena lepota brezčasna.

Sestavine:

1 vrečka želatine (10 g)

150 gramov kajmaka (mleka, kefirja ali jogurta)

1 čajna žlička glicerina (iz lekarne ali na rastlinski osnovi)

1 čajna žlička medu

Opomba: Kajmak je odličen za suho kožo obraza, medtem ko bo normalni koži bolj ustrezalo mleko ali jogurt, za mastno kožo pa se priporoča kislo mleko, kefir ali nemasten jogurt.

Priprava: Želatino raztopite v kajmaku (ali mleku, kefirju oziroma jogurtu) in pustite v hladilniku za 6-8 ur. Zmes segrejte na vodni pari in jo medtem ves čas nežno mešajte, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Odstavite s štedilnika in dodajte med ter glicerin. Premešajte. Počakajte nekaj minut, da se zmes nekoliko ohladi in jo potem nanesite na očiščeno kožo obraza, vratu in dekolteja. Pustite, da deluje 20-25 minut, potem pa masko odstranite z bombažno vato ali papirnatim robčkom, ki ste ju namočili v mleko.  Ostanke maske sperite najprej s toplo, potem pa še s hladno vodo.

Sophia Loren nekoč in danes: med fotografijama je minilo precej desetletij

Nasvet uredništva: Pripravljeno masko lahko v hladilniku hranite 5-7 dni in jo uporabljate vsak dan. Zjutraj jo lahko na obraz nanesete hladno, zvečer pa jo malo segrejte v mikrovalovki ali na vodni pari, da okrepite hranilne učinke. Učinek maske bo opazen že po prvem nanosu. Želatina, ki je njena sestavina, precej ublaži drobne gubice, zmehča in posvetli kožo ter izboljša prekrvitev. Prav tako pa ima ugoden vpliv na beljakovinsko-aminokislinsko presnovo v koži.

Posnemajte brezčasno italijansko filmsko ikono, da boste tudi same videti mlajše in imele bolj napeto ter bleščečo kožo na obrazu, vratu in dekolteju.

 

Foto: The Huffington Post, ABC News, Today.com, Daily Mail


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam