Pametni ljudje na TikToku so našli odličen način, kako se ne odpovedati slastnim rogljičkom, če se izogibate glutenu. Namesto klasičnega listnatega testa uporabite plasti riževega papirja! Recept je postal v hipu viralen in mnogi so nad nji navdušeni! Francozi verjetno malce manj.
Pravi francoski rogljiček je sicer narejen iz 55 plasti, od katerih je 27 plasti masla, ta `ponarejeni` rogljiček pa le tri ali po želji tudi več.
Četudi se ne more kosati s hrustljavim in mehkim francoskim rogljičkom, pa je vseeno dobra sladica za k kavi ali čaju. Na zunaj je rogljiček hrustljavi, notranjost pa je nekoliko žvečljiva in spominja na teksturo japonskih mochijev.
Sestavine:
- 2 jajci
- 1/4 skodelice mleka
- 1,5 žlice sladkorja in dodaten sladkor za posipanje
- 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
- 1 žlica stopljenega masla
- 1/4 žličke cimeta
- 1/4 žličke pecilnega praška
- 6 listov riževega papirja
Postopek:
- Pečico segrejte na 175 °C. V plitvem pekaču ali posodi stepite jajca, mleko, sladkor, izvleček vanilje, stopljeno maslo, cimet in pecilni prašek, tako dolgo, dokler se dobro ne povežejo.
- Tri ali več listov riževega papirja posamično potopite v jajčno zmes in jih položite enega na drugega.
- Kupčke riževega papirja razrežite na tri grobe trikotnike. En kupček položite navpično na sredinski trikotnik, enega pa vodoravno.
- Rižev papir zvijete proti konici trikotnika, da dobite klasično obliko rogljička. Rogljičke položite na obložen pekač in jih izdatno potresite s sladkorjem. Pecite pri 175 °C približno 30-35 minut oz. dokler se dobijo lepo zlato barvo.