Vse komponente te sladice so naravnost za prste obliznit! Jagodna krema, ki se kar stopi v ustih, nutellin biskvit, ki nas prevzame s svojo sočnostjo, vse skupaj pa je prelito s čokoladnim ganachem.
Pripravite cheesecake z jagodami in nutello in se pustite zapeljati čokoladno-jagodni čarovniji. Recept smo našli na food blogu @kitchen_diaries.hr.
Sestavine:
Nutellin biskvit:
- 1 jajce
- 30 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 50 ml vode
- 50 ml olja
- 40 g Nutelle
- 40 g moke
- 5 g kakava
- ½ vrečke pecilnega praška
Jagodna krema:
- 50 g svežih zmiksanih jagod
- Nekaj kapljic arome jagode
- 20 g instant želatine
- 2 zvrhani žlici sladkorja v prahu (lahko tudi več po okusu)
- 200 g mascarponeja
- 200 ml sladke smetane za stepanje
Ganache z Nutello:
- 100 g mlečne čokolade
- 90 ml sladke smetane za stepanje
- 30 g Nutelle
Postopek priprave:
- Jajca, sladkor in vaniljev sladkor penasto zmešamo. Dodamo vodo, olje in Nutello ter na kratko premešamo.
- Vmešamo presejane suhe sestavine: moko, kakav in pecilni prašek.
- Zmes vlijemo v model premera 16 cm, obložen s papirjem za peko. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 160°C približno 20 minut (oziroma dokler zobotrebec ne pride iz ven suh).
- Jagodna krema: Mascarpone na hitro zmiksamo, nato dodamo jagode, arome in presejan sladkor v prahu. Dodamo sladko smetano in na hitro premešamo. Po potrebi dodamo še sladkor v prahu.
- Med mešanjem postopoma dodajamo instant želatino v prahu. Mešamo dokler krema ne postane čvrsta.
- Kremo prelijemo po ohlajenem biskvitu in postavimo v hladilnik, da se strdi (najbolje čez noč).
- Za ganache segrevamo vse sestavine v ponvi na majhnem ognju in mešamo, dokler se čokolada ne stopi in ganache postane gladek.
- Ohladimo, nato prelijemo čez ohlajeno torto.
- Torto vrnimo v hladilnik, da se ganache strdi.
