Recept za cheesecake z jagodami in nutello, ki je prava poslastica

31. maj 2025

Recept za cheesecake z jagodami in nutello, ki je prava poslastica

31. maj 2025
Foto: Instagram @kitchen_diaries.hrFoto: Instagram @kitchen_diaries.hr
Recept za cheesecake z jagodami in nutello, ki je prava poslastica

Recept za cheesecake z jagodami in nutello, ki je prava poslastica

31. maj 2025
Foto: Instagram @kitchen_diaries.hr

Če želite pripraviti okusno, domačo sladico, ki bo razveselila vso družino in prijatelje, ste na pravem mestu. Predstavljamo vam recept za cheesecake z jagodami in nutello, ki je popoln za ležerne dni.

Vse komponente te sladice so naravnost za prste obliznit! Jagodna krema, ki se kar stopi v ustih, nutellin biskvit, ki nas prevzame s svojo sočnostjo, vse skupaj pa je prelito s čokoladnim ganachem.

Pripravite cheesecake z jagodami in nutello in se pustite zapeljati čokoladno-jagodni čarovniji. Recept smo našli na food blogu @kitchen_diaries.hr.

Sestavine:

Nutellin biskvit:

  • 1 jajce
  • 30 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 50 ml vode
  • 50 ml olja
  • 40 g Nutelle
  • 40 g moke
  • 5 g kakava
  • ½ vrečke pecilnega praška

Jagodna krema:

  • 50 g svežih zmiksanih jagod
  • Nekaj ​​kapljic arome jagode
  • 20 g instant želatine
  • 2 zvrhani žlici sladkorja v prahu (lahko tudi več po okusu)
  • 200 g mascarponeja
  • 200 ml sladke smetane za stepanje

Ganache z Nutello:

  • 100 g mlečne čokolade
  • 90 ml sladke smetane za stepanje
  • 30 g Nutelle

Postopek priprave:

  1. Jajca, sladkor in vaniljev sladkor penasto zmešamo. Dodamo vodo, olje in Nutello ter na kratko premešamo.
  2. Vmešamo presejane suhe sestavine: moko, kakav in pecilni prašek.
  3. Zmes vlijemo v model premera 16 cm, obložen s papirjem za peko. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 160°C približno 20 minut (oziroma dokler zobotrebec ne pride iz ven suh).
  4. Jagodna krema: Mascarpone na hitro zmiksamo, nato dodamo jagode, arome in presejan sladkor v prahu. Dodamo sladko smetano in na hitro premešamo. Po potrebi dodamo še sladkor v prahu.
  5. Med mešanjem postopoma dodajamo instant želatino v prahu. Mešamo dokler krema ne postane čvrsta.
  6. Kremo prelijemo po ohlajenem biskvitu in postavimo v hladilnik, da se strdi (najbolje čez noč).
  7. Za ganache segrevamo vse sestavine v ponvi na majhnem ognju in mešamo, dokler se čokolada ne stopi in ganache postane gladek.
  8. Ohladimo, nato prelijemo čez ohlajeno torto.
  9. Torto vrnimo v hladilnik, da se ganache strdi.

Avtor
Piše

Julija Jesenovec

Style.Več novic