Recept za cheesecake z okusom manga in limete, ki vas bo navdušil

22. maj 2025

Recept za cheesecake z okusom manga in limete, ki vas bo navdušil

22. maj 2025
Foto: Instagram @sweet.treats.recipes
Recept za cheesecake z okusom manga in limete, ki vas bo navdušil

Recept za cheesecake z okusom manga in limete, ki vas bo navdušil

22. maj 2025
Foto: Instagram @m_mariolka

Cheesecake je sladica, ki se ji enostavno ne moremo upreti. S svojo kremno teksturo in biskvitno osnovo se kar stopi v ustih ter nam na obraz pričara nasmeh.

Če ste se naveličali recepta za klasični cheesecake, smo za vas našli popoln recept z okusom manga in limete. Popolna kombinacija za vroče poletne dni, ki je še posebej osvežujoča.

Postopek priprave je povsem enostaven in zanj ne boste potrebovali pečice. Odlično, kajne?

Sestavine in priprava:

Osnova:

  • 90 g Digestive piškotov
  • 25 ml mleka
  1. Piškote je potrebno zdrobiti, najlažje to storimo tako, da jih damo v vrečko in jih zmečkamo z valjarjem ali udarjamo s kladivom.
  2.  Dodamo mleko, premešamo in vtisnemo v tortni model premera 15-18 cm.
  3. Osnovo ohladimo v hladilniku.

Krema:

  • 200 g neslanega kremnega sira za torte
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 30 ml mleka
  • 5 g želatine
  • naribana lupinica tretjine limete
  • sok tretjine limete
  • 200 ml sladke smetane
  • 20 g sladkorja
  • 60 g mangovega pireja
  1. V sir vmešamo 30 g sladkorja, dodamo lupinico in limetin sok.
  2. Mleko in želatino damo v stekleno posodo, pustimo nekaj minut in stopimo v vodni kopeli, ki ne vre.
  3. Vodo torej zavremo, odstavimo z ognja in vanjo do polovice postavimo posodo z mlekom in želatino, pri čemer pazimo, da v posodo ne pride vroča voda.
  4. Mešamo, dokler se želatina ne raztopi, dodajmo sir in stopljeno želatino.
  5. Sladko smetano in 20 g sladkorja zmešamo v stepeno smetano. Pripravljen sir in stepeno smetano nežno zmešamo. Par žlic zmesi damo na stran za tanko, belo plast, ki bo šla kasneje.
  6. V drugi večji del vmešamo mangov pire in ga položimo na pripravljeno podlago.
  7. Poravnamo in postavimo v zamrzovalnik za 10 minut. Sedaj je treba dodati par žlic bele mase, ki je bila na sobni temperaturi, da se ni strdila, in vrniti v zamrzovalnik.

Mangov žele:

  • 10 ml vode
  • 2 g želatine
  • 60 g mangovega pireja
  1. Želatino raztopimo v vodi na enak način kot kremni sir.
  2. Dodamo mangov pire, počakamo nekaj minut in prelijemo po torti.
  3. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč.

Avtor
Piše

Julija Jesenovec

Style.Več novic