V teh trenutkih radi posežemo po poletni klasiki – mojitu, ki nas vsakič znova navduši. Njegov osvežilen okus mete poskrbi, da v naš dan vstopita okus in svežina, ledene kocke pa poskrbijo za še dodatno dozo hladu.

Če ste se že naveličali klasičnega mojita, imamo za vas malce drugačen recept za jagodni mojito, ki obljublja, da bo postal najbolj priljubljena pijača tega poletja.
Njegova priprava je čisto enostavna in zlahka ga pripravite tudi sami doma za druženje s prijatelji. A ne pozabite- alkohol je potrebno uživati v zmernih količinah.
Sestavine:
Za jagodni pire:
- 150 g jagod
- 1 večji list mete
- 15 g sladkorja
Za koktajl:
- dva kozarca 15 ml sveže stisnjenega limetinega soka
- 10 listov sveže mete 30 g jagodnega pireja
- 30 ml belega ruma
- 30 ml sladkornega sirupa (lahko ga kupite ali naredite sami)
- 120 ml mineralne vode
- Led

Postopek priprave:
- Najprej pripravimo jagodni pire tako, da vse sestavine damo v blender in mešamo dokler ne dobimo gladke zmesi. Nastali pire precedite, da odstranite jagodna semena in ostanke mete, nato pa ga ohladite, medtem ko pripravljate preostanek koktajla.
- Mojito boste pripravili tako, da boste v shaker dali limetin sok in lističe mete, ki jih boste zdrobili, da bodo spustili aromo. Nato dodajte jagodni pire, rum, sladkorni sirup in nekaj kock ledu. Večkrat močno pretresite in nastali koktajl razdelite v dva kozarca.
- Vsaki dodajte še tri ali štiri kocke ledu in mineralno vodo. Okrasite s svežo jagodo ali listi mete in uživajte.
*Če želite sladkorni sirup za mojito pripraviti sami, je zelo preprosto – 100 g sladkorja zmešajte s 125 ml vode in kuhajte na majhnem ognju, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Nato odstranite z ognja in pustite, da se popolnoma ohladi, preden ga uporabite za koktajle in druge pijače.

