“Marry Me” juha je še eden izmed receptov, ki je preplavil družbena omrežja – in z dobrim razlogom! Rezultat je odličen in vsekakor “za oženit”. Lahkoten, kremast preplet mediteranskih okusov je zagotovo eden od načinov, da okusimo ljubezen.
Sestavine
- 2 stroka česna
- 1 srednje velika čebula
- ⅔ skodelice suhih paradižnikov
- 3 žlice paradižnikovega koncentrata
- 8 skodelic jušne osnove
- 1 skodelica sladke smetane
- 2 žlici sveže bazilike (lahko uporabite tudi posušeno baziliko)
- 1½ žličke italijanskih začimb (oziroma začimb po okusu)
- 1 žlička soli
- testenine po izbiri
- 3–4 skodelice mlade špinače
- 1½ skodelice naribanega parmezana
- 2 skodelici kuhanega ali pečenega piščanca
Priprava
- Za praženje čebule in česna lahko uporabite olje iz kozarca s suhimi paradižniki. Čebulo in česen pražite 3–5 minut, dokler se čebula ne zmehča. Nato dodajte suhe paradižnike in pražite še eno minuto.
- Prilijte jušno osnovo in sladko smetano. Dodajte baziliko, italijanske začimbe, sol in druge začimbe po okusu.
- Juho segrejte, dokler ne začne vreti. Dodajte testenine, jo ponovno zavrite, nato pa znižajte temperaturo in kuhajte 8 minut na nizki temperaturi.
- Vmešajte špinačo, parmezan in piščanca. Juho med kuhanjem mešajte, da se sir popolnoma raztopi.
Postrezite in uživajte v slastnih okusih – kdo ve, morda celo v zaroki!