Recept za najboljše praznične piškote z matcho

25. december 2025

Recept za najboljše praznične piškote z matcho

25. december 2025
Foto: Instagram @sliced.ginger
Recept za najboljše praznične piškote z matcho

Recept za najboljše praznične piškote z matcho

25. december 2025
Foto: Instagram @sliced.ginger

Ti masleni piškoti z matcho bodo z edinstvenim okusom in naravno zeleno barvo popestrili vaše praznike. Odkrijte, kako jih pripraviti.

Praznični čas je idealen za ustvarjanje sladkih dobrot, ki ne navdušijo le s okusom, temveč tudi z izgledom. Med prazničnimi klasiki pa se piškoti z matcho vse bolj uveljavljajo kot prava posebnost.

Naravno zeleno barvo dobijo iz matcha prahu, okus pa je subtilen, maslen in nekoliko zemeljski, kar jih loči od običajnih piškotov. Poleg tega so odlični za ustvarjanje prazničnih oblik, kot so božična drevesca, listi ali zvezdice.

Foto: Instagram @nutritionwithmay

Piškoti so masleni, ne preveč sladki in zelo obstojni, zato jih lahko spečete vnaprej, kar je idealno za praznike.

Sestavine:

  • 230 g masla
  • 15 g matche v prahu
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 280 g gladke bele moke
  • ščepec soli
Foto: Instagram @bakedabudance

Priprava:

  1. Maslo, matcha prah in sladkor stepajte, dokler zmes ne postane svetla in puhasta.
  2. V manjši skledi zmešajte moko in sol, nato pa mešanico počasi dodajajte masleni zmesi in mešajte le toliko časa, da se sestavine povežejo. Zmes bo videti drobljiva, vendar se bo ob stisku med prsti povezala. Testo zberite v večjo kepo in jo položite med dva lista peki papirja.
  3. Testo med papirjem razvaljajte na približno 1,25 cm debeline. Odstranite zgornji list papirja in izrežite čim več oblik. Izrezane piškote položite na pekač. Ostanke testa ponovno zvaljajte in izrezujte, dokler vam testa ne zmanjka.
  4. Piškote lahko pred peko posujete z mrvicami. To naredite še preden jih spečete.
  5. Predhodno segrejte pečico na 160  °C. Piškote pecite 15 do 17 minut oziroma dokler niso na otip čvrsti in rahlo zlato zapečeni ob robovih.

Shranjevanje:

Krhki piškoti se dobro ohranijo več dni, če jih hranite v nepredušni posodi. Preden jih prestavite v posodo, počakajte, da se popolnoma ohladijo.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style.Več novic