Izkoristite dni, ko so stojnice polne okusnih in zrelih nektarin ter iz njih pripravite odličen kolač. Ta recept je popoln za vsako priložnost in je odličen spremljevalec k popoldanski kavi, jutranjemu zajtrku ter je izvrstna ideja za lahkotno sladico v dneh, ko so temperature še posebej visoke.
Pripravljen je iz osnovnih sestavin, oplemeniten z vaniljevo aromo in grškim jogurtom, s svojo mehko teksturo in sadno svežino pa bo navdušil prav vse. P. S. Namesto nektarin lahko uporabite borovnice ali svoje najljubše sadje.

Sestavine:
- 4 jajca
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 čajni žlički vaniljeve arome
- 2 žlici olivnega (ali navadnega) olja
- 2 žlici grškega jogurta
- 250 g gladke moke
- 1,5 čajne žličke pecilnega praška
- Sok 1–2 limon (odvisno od velikosti)
- 3–4 nektarine, narezane na kocke (ali 1 velika skodelica borovnic)
Postopek priprave:
- Pečico segrejte na 170 °C in pekač obložite s papirjem za peko. Jajca in sladkor v prahu stepite, da postane penasto in rahlo.
- Dodajte olje, jogurt, vaniljo in limonin sok ter vse skupaj nežno premešajte.
- Vmešajte moko in pecilni prašek, da dobite gladko zmes. Vmešajte 2–3 nektarine ali borovnice in nežno premešajte.
- Zmes vlijte v pekač in potresite s preostalim sadjem. Pecite približno 40 minut, dokler torta ni zlato rjava. Ohladite na rešetki in je ne režite, dokler je še vroča.
