Ta sladica s svojim neverjetnim okusom obljublja, da bo postala naša najljubša poletna pregreha. V svojem receptu združuje razkošno kremo mascarpone, svežo aromo pomaranče in značilen okus priljubljenega italijanskega aperitiva, ki s sabo prinaša okus poletja.
Sestavljajo jo plasti hrustljavih piškotov, ki so prepojeni s sadno Aperolovo mešanico in preliti z rahlo glazuro. Postrezite jo v kozarcu, kar bo poskrbelo za popoln kontrast tekstur in okusov. To je zagotovo idealna izbira za zaključek poletne večerje ali za posebne priložnosti, ko želite navdušiti brez peke – s preprostim postopkom in okusnim rezultatom.

Sestavine:
- 200 g smetane
- 400 g maskarponeja
- 40 g sladkorja v prahu
- lupina in sok 1 pomaranče
- 200 g Aperola
- 15 hrustljavih piškotov
- 3 listi želatine
- 100 g pomarančnega soka
Postopek priprave:
- Pripravite mešalni nastavek. V posodo za mešanje dajte smetano in jo stepajte pri hitrosti 3,5, dokler ne postane čvrsta.
- Odstranite nastavek mešalnika in smetano odlijete. Mascarpone, 30 g sladkorja v prahu, pomarančno lupinico in 30 g Aperola dajte v posodo za mešanje in 20 sekund mešajte pri hitrosti 4. Z lopatico vmešajte smetano.
- Nekaj kreme vlijte v kozarce za sladico. V skledi zmešajte 70 g Aperola in pomarančnega soka, v njem z obeh strani namočite nekaj piškotov in jih razporedite po kremi.
- Po vrhu namažite malo smetane in jo prekrijte s preostalimi piškoti. Preostalo kremo razporedite po kozarcih do roba, zgladite in ohladite.
- Želatino za 10 minut namočite v hladno vodo. V vrč mešalnika dajte 100 g Aperola, 100 g pomarančnega soka in 10 g sladkorja v prahu ter pri 60 °C na hitrosti 2 segrevajte 4 minute. Želatino iztisnite, dodajte in mešajte 40 sekund pri hitrosti 3.
- Pustite, da se rahlo ohladi. Po kremi namažite glazuro in jo za 30 minut postavite v hladilnik. Postrezite okrašeno z rezinami pomaranče.

