Recept za sočni Aperol tiramisu, ki navdušuje družbena omrežja

18. julij 2025

Recept za sočni Aperol tiramisu, ki navdušuje družbena omrežja

18. julij 2025
Foto: Instagram @kitchenstories_official
Recept za sočni Aperol tiramisu, ki navdušuje družbena omrežja

Recept za sočni Aperol tiramisu, ki navdušuje družbena omrežja

18. julij 2025
Foto: Instagram @tirami.up

Osvežilen, grenko-sladek in elegantno postrežen – to so besede, ki opisujejo kremni tiramisu z okusom Aperola.

Ta sladica s svojim neverjetnim okusom obljublja, da bo postala naša najljubša poletna pregreha. V svojem receptu združuje razkošno kremo mascarpone, svežo aromo pomaranče in značilen okus priljubljenega italijanskega aperitiva, ki s sabo prinaša okus poletja.

Sestavljajo jo plasti hrustljavih piškotov, ki so prepojeni s sadno Aperolovo mešanico in preliti z rahlo glazuro. Postrezite jo v kozarcu, kar bo poskrbelo za popoln kontrast tekstur in okusov. To je zagotovo idealna izbira za zaključek poletne večerje ali za posebne priložnosti, ko želite navdušiti brez peke – s preprostim postopkom in okusnim rezultatom.

tiramisu z okusom aperola
Foto: Instagram @hafen_eden

Sestavine:

  • 200 g smetane
  • 400 g maskarponeja
  • 40 g sladkorja v prahu
  • lupina in sok 1 pomaranče
  • 200 g Aperola
  • 15 hrustljavih piškotov
  • 3 listi želatine
  • 100 g pomarančnega soka

Postopek priprave:

  1. Pripravite mešalni nastavek. V posodo za mešanje dajte smetano in jo stepajte pri hitrosti 3,5, dokler ne postane čvrsta.
  2. Odstranite nastavek mešalnika in smetano odlijete. Mascarpone, 30 g sladkorja v prahu, pomarančno lupinico in 30 g Aperola dajte v posodo za mešanje in 20 sekund mešajte pri hitrosti 4. Z lopatico vmešajte smetano.
  3. Nekaj kreme vlijte v kozarce za sladico. V skledi zmešajte 70 g Aperola in pomarančnega soka, v njem z obeh strani namočite nekaj piškotov in jih razporedite po kremi.
  4. Po vrhu namažite malo smetane in jo prekrijte s preostalimi piškoti. Preostalo kremo razporedite po kozarcih do roba, zgladite in ohladite.
  5. Želatino za 10 minut namočite v hladno vodo. V vrč mešalnika dajte 100 g Aperola, 100 g pomarančnega soka in 10 g sladkorja v prahu ter pri 60 °C na hitrosti 2 segrevajte 4 minute. Želatino iztisnite, dodajte in mešajte 40 sekund pri hitrosti 3.
  6. Pustite, da se rahlo ohladi. Po kremi namažite glazuro in jo za 30 minut postavite v hladilnik. Postrezite okrašeno z rezinami pomaranče.
tiramisu z okusom aperola
Foto: Instagram @bubblehills_proseccocaffe

Avtor
Piše

Julija Jesenovec

Style.Več novic