Res potrebujemo še eno Marilyn? Zdaj jo bo upodobila ta igralka.

17. junij 2022

Res potrebujemo še eno Marilyn? Zdaj jo bo upodobila ta igralka.

17. junij 2022

Septembra na Netflix prihaja nov film o legendarni zvezdi Marilyn Monroe, v katero se bo tokrat prelevila 34-letna Ana de Armas.

Očitno o nesmrtni Marilyn Monroe še ni bilo posnetih dovolj filmov. Zdaj bo novega izdal Netflix, ki bo z Ano de Armas v glavni vlogi prikazal “tanko črto med javno in zasebno Marilyn,” so sporočili.

Film z naslovom Blonde bo sicer temeljil na istoimenski knjigi pisateljice Joyce Carol Oates, ki je knjižno uspešnico z več kot 700 stranmi napisala leta 2000.

Legendarno Marilyn Monroe je upodobilo že nemalo igralk. Med njimi Ashley Judd, Mira Sorvino, Uma Thurman, Michelle Williams in Kelli Garner.

Ana kot Marilyn (Foto: Profimedia)
Ana kot Marilyn (Foto: Profimedia)
Ana kot Marilyn (Foto: Profimedia)

Ponovno upodobili kulte prizore

Netflix je včeraj objavil prvi napovednik filma, v katerem je razvidno, da so ponovno upodobili Marilynine najbolj kultne prizore.

Od komedije Gentlemen Prefer Blondes iz leta 1953, v kateri Marilyn v rožnati obleki poje Diamonds Are a Girl’s Best Friend, do že ničkolikokrat posnemanega prizora iz filma Sedem let skomin, ko stoji nad prezračevalnim jaškom, bela obleka pa ji razkriva hlačke.

Kdo je Ana de Armas?

34-letna igralka, ki ji je pripadla čast (ponovne) upodobitve legendarne Marilyn, je dejala, da je bilo snemanje filma Blonde “najintenzivnejše, kar je kdajkoli počela”.

Na vlogo se je pripravljala eno leto, pri čemer se je poglobila tako v raziskovanje Marilyninega življenja kot obvladovanje ameriškega naglasa. Ana je namreč Kubanka, njen španski naglas pa je velikokrat močno izrazit.

Ana de Armas (Foto: Profimedia)

Preden je dobila vlogo Marilyn, je igrala že v uspešnicah kot so Iztrebljevalec 2049, Nož v hrbet, v zadnji bondijadi Ni čas za smrt pa je upodabljala bondovo dekle Palomo.

Leta 2019 je začela s snemanjem psihološkega trilerja Deep Water, v katerem je zaigrala ob Benu Afflecku (izid filma je bil zaradi pandemije z novembra 2020 prestavljen na marec 2022). Med igralcema je preskočila iskrica in kmalu sta postala par, a se po dobrem letu že razšla, saj je Ben spet obudil romanco z nekdanjo zaročenko Jennifer Lopez.

Blonde, ki bo zaradi eksplicitnih prizorov namenjen občinstvu nad 17 let, na Netflix prihaja 23. septembra.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic