fbpx

Resnica o frizuri princese Diane, ki je šokirala svet!

Izbor urednice, Lepota, Lifestyle, Novice, Novice, Prva stran, Znani

Frizura, ki je podirala tabuje britanske kraljeve družine.

Ženska, ki je večino življenja preživela pod drobnogledom javnosti, je leta 1991 presenetila vse, ko si je pogumno ostrigla lase. Ena izmed najbolj intimnih zvez, ki jih ima ženska v življenju, je prav gotovo tista, ki jo ima s svojim frizerjem.

To je vsekakor vedela tudi oboževana princesa Diana, katere frizer je bil legendarni Sam McKnight, ki je bil v zadnjih 40-ih letih pogosto »kriv« za ikonske frizure slavnih dam, med drugim tudi velike Dianine preobrazbe, ki je šokirala britansko monarhijo.

Sam je pred kratkim izdal knjigo »Hair«, v kateri je razkril prave zgodbe, ki so se skrivale za spremembami slavnih žensk in nedvomno je ena izmed najbolj zanimivih prav zgodba princese Diane.

Diano, ki je s kratko frizuro presenetila javnost leta 1991, je Sam spoznal leto dni prej, na snemanju za prestižno revijo Vogue.

voguediana11

Takrat je nastala legendarna fotografija princese Diane v beli večerni obleki s kratkimi lasmi in tiaro, vendar se takrat še ni odločila za tako drastično spremembo.

»Takrat sem lažno kratko frizuro ustvaril s pomočjo sponk in lasnic, s katerimi sem njene poldolge lase skril v tiaro. Mislil sem, da bomo snemali z Margaret Thatcher, vendar je na snemanje prišla princesa Diana,«

je povedal Sam.

Kmalu po snemanju se je princesa dejansko odločila skrajšati svoje lase, pri čemer ji je Sam z veseljem pomagal, ne da bi se oba zavedala, kakšno medijsko norišnico bosta s tem sprožila. Njena nova frizura je bila praktično na vseh naslovnicah, novinarji pa so taborili pred hišo Samovih staršev, da bi dobili kakršnokoli informacijo o princesi.

voguediana76

Zdaj pa prihajamo na del, zakaj je ta frizura v javnosti izzvala tak šok. V tistem času so imele članice britanske kraljeve družine frizure v slogu »čelade«, ta Dianina pa je bila vse prej kot tradicionalna.

»Zaradi frizure je bila zelo živčna. Tako kot druge ženske, se je skrivala za svojimi lasmi, videti pa je bila najlepša, kadar se ni ukvarjala z njimi. Včasih je razmišljala, da bi obiskala na skrivaj kakšnega drugega frizerja, da bi ji naredil trajno, da bi se lahko kasneje smejala na ta račun. Nekoč sem ji rekel, da bi bilo najboljše, če se z njeno frizuro sploh ne bi ukvarjal, saj je imela najboljšo, kadar je prišla iz telovadnice. Diana se je tega zavedala, kljub temu pa ji je bilo jasno, da jo ljudje želijo videti s tradicionalno frizuro,«

je povedal Sam.

diana_press_01-1254x1400

gettyimages-1918407777

gettyimages-5158114666

Slavni frizer, ki je urejal Dianine lase vse do njene smrti, je povedal da je princesa oboževala manekenko Lindo Evangelisto, ki ji je bila velikokrat tudi navdih.

Kar pa se Dianine frizure tiče, je zelo hitro postala pravi trend med ženskami.

Foto: Pinterest, Mario Testino, Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam