fbpx

Resnična zgodba: Poročena ženska na Tinderju išče ljubimca…

Izpostavljeno, Lifestyle, Odnosi, slider, Zanimivosti

“Začelo se je kot eksperiment. A to, kar sem našla na Tinderju, me je zamikalo, da sem si zaželela – več. Že 16 let se nisem počutila tako poželenja vredna, občudovana in posebna!”

Samski moški prijatelj me je pred časom vprašal, kako komentiram dejstvo, da je toliko poročenih žensk na aplikaciji za spletne zmnekarije Tinder. Kot je sam raziskal, so čisto odkrito napisale v profilu, da so ‘poročene’ ali pa v ‘odprtem razmerju’. Ali te ženske dejavno iščejo seks?” Tako se je glasilo njegovo vprašanje, na katerega nisem znala odgovoriti, čeprav sem bila polaskana, da me je imel za mnenjsko zastopnico ženskega spola.

Z mojim Petrom sva par že 16 let, od tega sva 15 let (srečno) poročena, in to, o čemer je govoril prijatelj, me je presenetilo. Kakšen svet je po novem tam zunaj?! Sama nikoli nisem iskala afere, niti romance ali ‘poživitve zakona’. Z možem sva se spoznala na mirni in prijetni zabavi na univerzi in tudi on ni nikoli razmišljal o drugih ženskah.

Seveda sem opazila, da se vse več žensk odloča za samski stan, ali pa so raje ‘na koruzi’, kot da bi se poročile. Tiste, ki so v paru, pa so čedalje manj naklonjene monogamiji in se jim zdi odprta zveza povsem legitimna ter stvar dogovora. Zanimalo me je, po poklicu sem namreč raziskovalka v socialnih vedah, ali je Tinder, kot najbolj uspešna spletna aplikacija za tovrstne ‘zmenke’ med neznanci, pripomogel k spremembi družbenih norm, ko gre za iskanje ljubimca ali ljubimk?

Nekaj dni kasneje sem zadevo omenila možu in ga vprašala, ali smem z njegovim privoljenjem izvesti eksperiment.

“Nobenega seksa, samo klepet in pošiljanje sporočil,”

sem mu obljubila. Po 16 skupnih letih, dveh otrocih, nakupu hiše in deljenju vseh skrivnosti se mi je zdelo prav, da ga najprej vprašam. Še vedno sva bila zaljubljena in srečna.

“Ni problema, ti kar, tvoja raziskava utegne biti še zelo zabavna,”

je odvrnil moj mož, ko sem mu razložila, da kaj takega, kot je Tinder, v najini mladosti ni obstajalo. Na koncu sva se dogovorila, da v eksperimentu sodeluje tudi on, zato sva istočasno vsak na svojem prenosnem računalniku ustvarila profila za spletne zmenke na Tinderju, seveda pod vzdevkom. Pomagala sva si izbrati najbolj privlačni fotografiji za najina profila. On je sebe v biografiji opisal kot: “Pisatelj. Poročen. Slab pri uvodnih predstavitvah. Pojdiva skupaj na pivo in se pogovarjajva o knjigah.”

Moj opis je bil precej krajši od moževega: “Poročena ženska”. Že nekaj ur po odprtju profila je moj pametni telefon piskal kot zmešan, sporočila neznanih moških so padala v moj profil z nadzvočno hitrostjo. Velik del sporočil so mi poslali očitni ‘psihoti’, toda bilo je tudi dosti ponudb, ki so jih napisali povsem dostojni moški! Prvič v 16 letih, kar sva s Petrom skupaj, mi je odkrito dvoril nov moški – oziroma več njih. Laskali so mi, da sem lepa na fotografiji, želeli so izvedeti več o meni.

Priznam, malce se mi je zavrtelo v glavi. Počutila sem se tako, kot tedaj, ko sem po nosečnosti po 9-mesečni abstinenci ponovno spila alkoholno pijačo. Že po enem samem pivu sem bila pijana! Očitno pa je tudi laskanje popolnih moških tujcev po 16 letih monogamije in 15 letih zakona z enim in istim moškim, ki mi seveda ni več dajal komplimentov, toda me je podpiral ter mi stal ob strani, delovalo name popolnoma enako, kot tisto pivo po porodu. Zardela sem ob branju, zamencala in čutila prijetno vrtoglavico.

Potem je prišel iskreni del pogovora z vsakim od teh moških, ki so se mi zdeli normalni, prijetni in preprosto v iskanju tiste prave za sebe, ali pa so si želeli z afero popestriti življenje (z dovoljenjem svojih žena ali pač brez).

“V resnici sem zelo srečno poročena, veš. Profil sem ustvarila z vednostjo svojega moža, ker sva oba želela videti, kakšen bo odziv na naju. Tudi moj mož je istočasno ustvaril profil na Tinderju in mi vse ženske ponudbe odkrito pokaže. Vendar nobeden od naju nima namena dobiti se s kom, kaj šele seksati. Upam, da te nisem prizadela in ti dajala lažnega upanja,”

se je glasil moj odgovor oziroma pojasnilo.

Najbolj neverjeten del te zgodbe pa je šele prišel in to so bili odgovori moških, ki sem jim po resnici povedala, pri čem so. “To je super!” se je glasil prvi odgovor. “Bravo!” je bil odgovor drugega neznanca. “Odlično za vaju, vesel sem.” “Vrhunska ženska si, spoštujem te.” “Pogumna si, to mi je všeč!” “Sliši se odlično, toda, ali se lahko vseeno vidiva?” “Moja boginja si, ti smem pripadati? Povej mi, kako naj ti služim in ti v vsem ustrežem?” tako so mi odpisali moški neznanci na Tinderju in podobnih sporočil je bilo kar nekaj.

Moški, ki jih še nikoli nisem srečala (ali pa sem jih morda le mimobežno na cesti) so mi v le nekaj dneh Tinderja ponujali vse mogoče: eden se je hotel resno dobivati; drugi se je ponudil, da bi me poniževal, on bi bil moj gospodar, jaz njegova sužnja; tretji me je želel odpeljati na večerjo; četrti na izlet v Pariz; peti mi je nameraval skuhati svojo najljubšo jed, pečenega piščanca s kus-kusom, šesti pa je želel doseči, da mi z njim v eni noči seksa petkrat pride! In tako naprej ter dalje.

Nikoli se mi ni zdelo, da bi bila videti posebna, kaj šele lepa ženska. Na lestvici od 1 do 10 bi sama sebi dala 6, kvečjemu 7, kadar sem res dobro naličena in nosim več slojev maskare na trepalnicah. Toda vsi ti odgovori neznanih moških, od katerih so bili nekateri tudi presneto čedni, če je bila kajpak njihova fotografija resnična… to me je dobesedno zavrtelo, vsa nenadna pozornost in komplimenti so povzročili, da sem se začela počutiti super pomembna in posebna, kot bi bila lepotna kraljica! Kar naenkrat sem postala spet cenjena, spoštovana in spolno zaželena.

“Le zakaj niso vse poročene ženske na Tinderju?”

sem se vprašala v tistem trenutku.

Bilo je romantično, ekstatično, vzburljivo in igrivo ter popolnoma neobvezujoče. A obenem sem se zavedela, kako zelo izčrpavajoča bi bila zame enaka izkušnja na Tinderju, če bi bila v resnici samska, če bi imela resne namene z enim od teh moških in bi na tej aplikaciji iskala partnerja za vse življenje, s katerim bi želela živeti, imeti otroka ter skupno lastnino.

Razmišljala sem:

“Morda pa je tako, da manj, kot ženska pričakuje od moškega, bolj lahko uživa z njim, s svojim izbranim ljubimcem?”

S Petrom sva sedela skupaj na kavču in brala sporočila, ki sva jih prejela. “Rad bi te oralno zadovoljil” (pomežik) je napisal neznanec iz Berlina. “En teden bom v tvojem mestu, res si želim, da ti pride na mojem jeziku in ustnicah.” (spet emotikon za pomežik). “Kdaj se dobiva??” (pomežik).

“Zakaj za vraga mi ta tip kar naprej mežika?!”

sem vprašala Petra.

“Ali ni tako, da mežikaš le tedaj, ko zavijaš stvari v vato in hočeš nekaj sporočiti posredno? Ta tip je še kako neposreden! Zakaj mi potem na koncu vsakega stavka nariše pomežik?”

Namesto odgovora mi je Peter, moj mož, pomežiknil. Potem sem mu pomežiknila jaz in to igro sva se šla še nekaj minut ter se nadvse zabavala. V telefon je priletelo sporočilo novega neznanca: “Za katere reči si najbolj zagreta?” Odpisala sem mu: “Nimam pojma. Z možem malo eksperimentirava in sva nova na tej sceni. Kaj pa je všeč tebi?” Neznanec s Tinderja je odgovoril:

“Rad se nabutam alkota, pokonzumiram trde droge in potem seksam. Substance dvignejo izkušnjo seksa na nov nivo. Sicer pa mi je v seksu všeč prav vse, razen tistih scen s kakanjem en na drugega, tisto se mi pa gravža.”

Natipkala sem mu: “Uh, tudi mene tiste reči niti najmanj ne privlačijo.” “Super!” je odpisal, “zgleda, da sva midva za skupaj!”

Tako se je štorija nadaljevala še nekaj dni, enega od ‘snubcev’ sem morala tudi ‘na trdo’ odgnati, na koncu celo blokirati na aplikaciji, da je končno razumel, da ne iščem seksa, niti moškega, pač pa sem šla na Tinder samo za zabavo, skupaj z možem in to iz gole radovednosti, da spoznam novodobni svet zmenkarij.

Moj ubogi Peter je imel z ženskami neznankami manj sreče. Jaz sem naletela samo na enega besnega in nerazumevajočega interesenta, ki je pritiskal na vse načine. Medtem pa so se na Petra zlili hektolitri gnojnice in žaljivih sporočil, potem, ko je ženski na drugi strani zaslona končno priznal, zakaj v resnici gre: da mu ni bilo niti do spoznavanja v živo, kaj šele do dobivanja in seksanja. Mene so moški z izjemo omenjenega ‘čudaka’ vsi pohvalili za pogum in se takoj umaknili, ko sem bila iskrena z njimi, a Peter je ‘pokasiral’ ves ženski srd sveta.

“Jebi se!”

mu je napisala prva.

“Totalno si nagravžen,”

se je glasilo sporočilo naslednje Tinderašice.

Tretja, s katero si je par dni prav prijetno dopisoval, mu je po priznanju, da sta z ženo samo malo raziskovala, čemu je Tinder namenjen in kdo je na njem, napisala:

“Grdo si me prizadel. Ti si prvi izobražen moški, ki sem ga na Tinderju spoznala v zadnjih mesecih! Vseeno pa sem zaradi izkušnje s tabo spoznala, da nimam v svetu spletnega dejtinga kaj iskati in bom izbrisala profil z aplikacije.”

Moj mož Peter se je čisto zares počutil krivega:

“Sovražijo me, draga.”

Dejala sem mu, da ga v resnici ne sovražijo. Zgolj prizadete so, ker jim pač ne more ponuditi tistega, kar si te ženske v resnici želijo: njegove zavezanosti, časa, virov in ekskluzivnosti razmerja.

Želele so in si še vedno želijo samo to, kar sem si tudi sama, ko sem bila mlada in samska, preden sem na faksu srečala Petra. Jaz pa sem si, nasprotno od njih, želela stvari, ki jih po poroki nisem več mogla imeti, te ženske s Tinderja pa so lahko imele, če so le hotele: priložnost za neobvezujočo zabavo, svobodo, vznemirjenje in zanimive pogovore z moškimi, ki se niso vrteli le okoli skupnih zadolžitev, otrok in financ.

Moški osvajalci s Tinderja jih niso dojemali samo kot žena in mater, ampak so jih gledali kot spolna bitja, vredna poželenja in truda. Dvorili so jim, jih zapeljevali, občudovali, priznali njihov obstoj in opazovali vsak njihov korak. Morda so si poročene ženske, ki so se odpravile po ljubimca na Tinder, zgolj zaželele imeti to, kar imajo moški od nekdaj: vse. Ali vsaj več kot to, kar že imajo doma…

 

D. S.

Foto: Pinterest, Business Insider, The Independent, Medium.com, Trick 2 Deals, The Hollywood Reporter, NBC Philadelphia, Maxim, The Huffington Post


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam