fbpx

Revolucija mobilne fotografije z novima napravama serije Huawei P

Dogodki, Lifestyle, Novice, Prva stran, slider, Tehnologija

Na ekskluzivni predstavitvi v ikoničnem Grand Palais v Parizu je Huawei Consumer Business Group svetu prvič pokazal težko …

Preboj v tehnologiji in umetnosti, ki ponovno definira inteligentno fotografiranje

Na ekskluzivni predstavitvi v ikoničnem Grand Palais v Parizu je Huawei Consumer Business Group svetu prvič pokazal težko pričakovana Huawei P20 in P20 Pro. Huawei P20 Pro se ponaša s prvo trojno kamero Leica, obe napravi pa prinašata napredke umetne inteligence brez primere. Slednja združuje umetnost in tehnologijo ter tako prinaša povsem novo izkušnjo pametnega telefona.

Huawei s pametnim telefonom P9 postavil nova pričakovanja na področju mobilne fotografije s prvo dvojno kamero Leica. S predstavitvijo serije P20 pa Huawei vsakomur omogoča povsem lahkotno zajemanje fotografij profesionalne kakovosti.

“Navdih iščemo v umetnosti in tako neprestano razvijamo naš pristop k oblikovanju in inovacijam,”

je na odru povedal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group.

Serija Huawei P20 gradi na temeljih našega sodelovanja s podjetjem Leica. S prelomno trojno kamero Leica na modelu Huawei P20 Pro, napredno dvojno kamero na modelu P20 ter zmogljivo umetno inteligenco v obeh, bodo lahko najbolj barviti in zahtevni uporabniki ujeli in delili briljantnost sveta okoli njih.”

Ključne lastnosti serije Huawei P20

  • Napreden sistem kamer zajame več svetlobe, več podrobnosti in več lepote s pomočjo revolucionarne trojne kamere Leica s 5× hibridnim zoomom na modelu Huawei P20 Pro ter dvojno kamero Leica na modelu Huawei P20.
  • Inovativne fotografske zmogljivosti, ki jih nadgrajujeta t.i. Master AI, ki omogoča učinke profesionalne fotografije s pomočjo umetne inteligence, ter Huawei AIS za zmogljivo tehnologijo umirjanja slike.
  • Komajda prisoten rob okoli zaslona ter oblikovanje z osupljivimi barvami, ki jih je navdihnila svetloba. Končna obdelava površine, ki odbija in lomi svetlobo, je osupljiva. Med drugim se svetloba lomi s posebno obdelavo površine z učinkom barvnega preliva, ki jo najdemo tako na modelu Huawei P20 kot tudi na P20 Pro.
  • Vrhunska zmogljivost, ki jo prinašate Kirin 970 z namensko nevronsko procesno enoto (NPU – Neural Processing Unit) ter vmesnik EMUI 8.1, ki temelji na sistemu Android 8.1 za najboljšo in gladko uporabniško izkušnjo.

Huawei je predstavil tudi Porsche Design Huawei Mate RS (Race Sport), ki nadaljuje sodelovanje z ekskluzivno luksuzno znamko. Ponaša se z značilnim praktičnim oblikovanjem Porsche Design in najnovejšo tehnologijo in znanjem podjetja Huawei.

Izjemna kombinacija umetnosti tehnologije in mode

Serija Huawei P20 se ponaša z izjemno estetiko, ki v ospredje postavlja modo in dizajn. To je najbolj opazno v novih ekskluzivnih barvnih različicah: Twilight in Pink Gold. Posebni odtenki barve nastanejo z nanosom večjega števila plasti NCVM (Non-conductive Vacuum Metalizing) pod steklenim hrbtom. Tako se svetloba, ki zadane površino, odbije z živahno, a postopno spremembo odtenkov. P20 in P20 Pro sta prav tako na voljo v barvah Black in Midnight Blue. Poleg vseh barv je P20 na voljo tudi v barvi Champagne Gold.

5,8 palčni zaslon na P20 ter 6,1 palčni zaslon na P20 Pro se ponašata z ultra tankim robom in izjemnim razmerjem med površino zaslona in površino prednjega dela. To prinaša boljšo izkušnjo gledanja na zaslon, saj omogoča prikaz večjega števila informacij med branjem ali igranjem iger. Zaslon Huawei FullView se elegantno zlije z zaobljenimi robovi zaradi česar je napravo bolj prijetno držati v roki.

Navdihnjen s svetlobo in tehnologijo – osupljiva naprava, ki je bila oblikovana za vse ljubitelje fotografije

Serija Huawei P20 odseva umetnost svetlobe z lastnostmi kamere, ki izboljšajo izkušnjo fotografiranja s pametnim telefonom. Huawei P20 Pro ima vgrajeno trojno kamero Leica, ki se ponaša z najvišjim številom slikovnih pik, ki jih je zmožen zajeti katerikoli sodobni pametni telefon. Kamero sestavljajo 40 MP veliko barvno (RGB) tipalo, 20 MP veliko monokromatsko tipalo ter 8 MP veliko tipalo s tele objektivom. Prav tako se na zadnji strani nahaja tipalo za merjenje barvne temperature za boljšo barvno reprodukcijo. Tipala imajo pred seboj nameščene objektive z zaslonkami f/1,8, f/1,6 ter f/2,4, ki pomagajo pri zajemanju vseh podrobnosti s popolno jasnostjo. Huawei P20 Pro ima popolnoma nov teleobjektiv s 3× optično povečavo (VARIO-SUMMILUX-H 1:1,6–2,4/27–80ASPH), ki omogoča do 5× hibridno povečavo. Tipalo z visoko občutljivostjo, ki se nahaja v P20 Pro omogoča zajemanje fotografij v slabi svetlobi pri občutljivosti vse do ISO 102.400.

P20 gradi na svojem predhodniku z dvojno kamero. Ponaša se s tipalom, ki zajema slike v velikosti 12 MP (s slikovnimi pikami v velikosti 1,55 μm), ter monokromatskim tipalom, ki zajema fotografije v velikosti 20 MP. To izboljša zajem fotografij v slabih svetlobnih pogojih.

Naprave iz serije P20 podpirajo umirjanje slike v šestih smereh in super počasne posnetke z 960 sličicami na sekundo (to je kar 4× počasneje kot posnetki pri 240 sličicah na sekundo) s čimer ujame stvari, ki jih s prostim očesom ni mogoče. V načinu Ultra Snapshot lahko naprave zajamejo sliko v vsega 0,3 sekunde s pomočjo dvojnega klika gumba za nižanje glasnosti (slednje deluje tudi ob zaklenjenem zaslonu).

Mojstrstvo fotografiranja z umetno inteligenco za vse in povsod

S pomočjo procesorja Kirin 970 serija P20 samodejno prepozna več kot 500 različnih situacij v 19 različnih kategorijah. Ob zaznavi objekta izbere načine fotografiranje ter nastavitve kamere, ki omogočajo zajemanje fotografij s profesionalnim izgledom. Poleg tega pa umirjanje slike Huawei AIS omogoča zajemanje fotografij ponoči kar iz roke pri izjemno dolgih osvetlitvenih časih.

Povsem novo je tudi 4D ostrenje s predvidevanjem. V tem načinu zna kamera predvideti, kako se bodo objekti premikali, in izostri sliko z izredno učinkovitostjo. Tako zajame najmanjše podrobnosti objektov, ki so v gibanju. Novost serije P20 pa je tudi pomoč pri sestavljanju kompozicije s pomočjo umetne inteligence (AI-Assisted Composition), ki inteligentno predlaga, kako postaviti kader za skupinske in pokrajinske fotografije.

P20 in P20 Pro imata na prednji strani selfie kamero s 24 MP velikim tipalom. Kamera omogoča olepšanje s pomočjo umetne inteligence ter 3D portretno osvetlitev. Rezultat tega so čudoviti selfiji s popolnimi kožnimi toni, delikatno obdelanimi podrobnostmi na obrazu in realističnimi 3D izboljšavami.

Ekosistem Huawei HiAI izboljša različne izkušnje v aplikacijah. Na primer, serija Huawei P20 vključuje obdelavo podatkov za aplikacijo Prisma kar na napravi sami. To pomeni, da je predogled filtrov mogoč v realnem času, na podlagi prepoznave scene in objektov. Čas preračunavanja je namreč kar tri- do štirikrat hitrejši v primerjavi z različico, ki se zanaša na oblak. V sodelovanju s podjetjem Google pa serija P20 podpira Google ARCore za napredne funkcije obogatene resničnosti.

Sodelovanje s Porsche Design prinaša novo stopnjo razkošja in tehnologije

Porsche Design Huawei Mate RS združuje značilno estetiko studia Porsche Design s strokovnim znanjem podjetja Huawei na področju mobilnega inženirstva. S tem postavlja nov standard luksuznih pametnih telefonov. Mate RS se prav tako ponaša s trojno Leica kamero, ki vključuje naslednja tipala: barvno tipalo, ki zajema fotografije v velikosti 40 MP, monokromatsko tipalo, ki zajema 20 MP velike fotografije ter tipalo, ki ima pred seboj nameščen teleobjektiv in zajema slike v velikosti 8 MP. Kot prvi telefon na svetu pa ima vgrajeno tehnologijo PCM z mikro kapsulami. Gre za tehnologijo hlajenja, ki izvira iz vesoljskih tehnologij in omogoča delovanje v varnem temperaturnem območju. Poleg tega ima Mate RS vgrajen tudi čitalnik prstnih odtisov, ki se nahaja pod zaslonom. Ta omogoča uporabnikom, da napravo zbudijo tako, da prst pridržijo nad steklom. Z dotikom pa lahko bliskovito hitro odklenejo zaslon. Za odklepanje zaslona je mogoče uporabiti tudi čitalnik na hrbtni strani – lahko pa ga uporabite za odklepanje zaščitenega dela prostora na telefonu. Mate RS ima vgrajen 6 palčni ukrivljen OLED zaslon z ločljivostjo 2K. Na voljo je v črni, prvič pa tudi v privlačni rdeči barvi.

 

Spremljate jih lahko na:

Facebook

Twitter

YouTube

Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam