Ruska vplivnica organizirala “skoraj golo” zabavo, zdaj jo čaka tožba

29. december 2023

Ruska vplivnica organizirala “skoraj golo” zabavo, zdaj jo čaka tožba

29. december 2023

Znana ruska vplivnica je organizirala sicer zasebno zabavo, a ker so v javnost pricurjale fotografije golih zvezdnikov, so se zdaj znašli v težavah.

Nastja Ivleeva je pred nekaj dnevi gostila zabavo v moskovskem klubu Mutabor z nenavadnim kodeksom oblačenja: gostje so bili pozvani, naj pridejo na zabavo čim bolj goli. Med številnimi povabljenimi zvezdniki je bil tudi slavni ruski raper Vacio, ki je na “skoraj golo” zabavo denimo prišel obut le v športne copate in z nogavico na penisu.

A ker so posnetki in fotografije sicer zasebne zabave zaokrožili po spletu, so se številni povabljenci znašli v težavah. Ker je zabava potekala v času, ko je Rusija vpletena v vojno z Ukrajino, oblasti pa si prizadevajo za vse bolj konservativno družbeno agendo, je sprožila nenavadno hiter in močan odziv javnosti. Ogorčeni so tudi prokremeljskimi poslanci in aktivisti, ki podpirajo vojno v Ukrajini, ki se zgražajo nad tem, da se zvezdniki v času vojne z Ukrajino zabavajo.

Foto: Instagram @_agentgirl
Foto: Instagram @_agentgirl

Raper v zapor za 15 dni

Zaradi udeležbe na “skoraj goli” zabavi jim zdaj grozijo tožbe, odpovedali so jim koncerte in oglaševalske pogodbe, poroča Reuters.

Raperja Vacia so zaradi kršenja javnega reda in miru celo pridržali in ga zaprli za 15 dni, poleg tega pa ga je doletela še kazen v višini 200.000 rubljev (1980 evrov) zaradi promoviranja netradicionalnih spolnih odnosov.

Foto: Instagram @_agentgirl

S tožbo se sooča tudi organizatorka Ivleeva. Tožbo proti njej podpira več kot 20 ljudi, ki zahtevajo, da skladu Zagovornik domovine, organizaciji, ki finančno podpira ruske vojake v Ukrajini, plača plača milijardo rubljev (skoraj 10 milijonov evrov).

Javni linč je uperjen tudi proti drugim zvezdnikom, ki se zdaj eden za drugim oglašajo na družbenih omrežjih, pri čemer pa niso vsi skesani – nekateri namreč trdijo, da niso naredili nič narobe. Organizatorka ne sodi med slednje in je prek videoposnetka na Instagramu prosila za odpuščanje ter dodala, da je v nasprotnem primeru pripravljena za “javno usmrtitev”.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic