fbpx

S kemičnim pilingom do popolne kože

Lepota, Obraz, Zanimivosti

Vas izraz kemični piling v mislih spomni na prizor iz grozljivke in ga ne bi nikoli nanesli na obraz? Naj vam zaupamo, da so kemični pilingi odlična metoda za odpravo hiperpigmentacije, drobnih gubic, brazgotin in aken.

Če si torej želite lepšo, sijočo, bolj čisto kožo, so kemični pilingi pravi odgovor.

V uredništvu smo informacije poiskali pri strokovnjakih Estetske klinike Medved Višnjar ter enega izmed pilingov tudi preskusili.

S kemičnim pilingom obnovimo in zgladimo vrhnje plasti kože, hkrati pa v globljih plasteh povzročimo nastajanje novega kolagena in s tem izboljšan tonus.

V estetski kliniki Medved Višnjar je na voljo več vrst pilingov, od blažjih, pri katerih se na obraz nanesejo sadne in mlečne kisline, ki poskrbijo za prekrvavitev kože in izboljšajo njen sijaj. Globlji pilingi so intenzivnejši, okrevanje je sicer daljše, poleg nastanka novega kolagena pa imajo tudi učinek zatezanja.

Strokovnjaki iz klinike vam bodo prijazno svetovali, katera vrsta pilinga je primerna za vaš tip kože in cilj, ki ga želite doseči.

Ključne prednosti obravnave kože s kemičnimi pilingi

Zmanjšanje drobnih gubic

Kemični pilingi zmanjšajo videz drobnih gubic s tem, ko odstranijo vrhnjo plast kože, pod katero zasije sveža, gladka koža. Včasih zadostuje že blažja različica, glede na vaše želje in cilje, pa se lahko opravi tudi piling s TCA (triklorocetna kislina).

Odprava poškodb kože zaradi sončenja

Zaradi pretiranega izpostavljanja soncu nastane kar 90 odstotkov znakov prezgodnjega staranja kože. K sreči lahko s kemičnimi pilingi te posledice popravimo. Zelo pomembno pa je, da takoj po končanem posegu in tudi kasneje uporabljate kreme z zaščitnim faktorjem.

Izboljšajo stanje aknaste kože

Študije so pokazale, da kemični pilingi na osnovi salicilne kisline, zmanjšajo pojav aken od 45 do 75 odstotkov, pri 50 do 95 odstotkih bolnikov pa se je izboljšal videz aknaste kože po uporabi pilinga z glikolno kislino. Večina pilingov, ki zdravijo akne, je površinskih, saj so le-te običajno površinska poškodba.

Izboljšajo videz brazgotin

Blažji kemični pilingi obravnavajo površinske akne in manjše brazgotine. Za zmanjšanje videza večjih brazgotin je potreben močnejši piling. Predvsem taki s fenolom, dokazano odpravljajo brazgotine, ki so posledica aken.

Odpravljajo pigmentne madeže

Izredno učinkoviti so pri odpravljanju hiperpigmentacije, melazme in razbarvanja zaradi starostnih peg in aknastih brazgotin. Učinkoviti so na obrazu, vratu, dekolteju in rokah.

Izboljšajo ten in teksturo kože

Poleg obravnave že obstoječih težav s kožo pa kemični pilingi odlično vplivajo na nastanek sveže, nove kože. Ten kože se opazno izboljša, hkrati pa se obnovi tudi tekstura kože. Rezultat je sijoča, zdrava koža.

Povečajo učinkovitost izdelkov za nego kože

Kemični pilingi odstranjujejo zgornji odmrli sloj kože, ki preprečuje izdelkom za nego kože, da bi maksimalno učinkovali. Ko bo odmrla koža odstranjena, se bodo le-ti v celoti absorbirali v kožo.

Pomembno je, da se na postopek ustrezno pripravite tudi doma in v primeru, če uporabljate izdelke z retinolom ali glikolno kislino ter druge kisline, te prenehate uporabljati nekaj dni pred posegom.

Kaj morate vedeti pred posegom?

Blažji pilingi ne zahtevajo posebnega okrevanja, morda boste po nekaj dneh opazili le drobno, nemoteče luščenje odmrle kože. Obvezna pa je uporaba kreme z zaščitnim faktorjem. Koža bo sijoča, napeta in pomlajena.

Globlji pilingi zahtevajo nekaj več okrevanja, saj se videz kože čez nekaj dne poslabša, le- ta je videti temnejša in starejša, vendar je bojazen, da bi taki ostali, odveč. Po približno treh dneh se začne luščiti, zato je v tem času pomembno, da sami kože ne lupite in trgate, saj lahko povzročite poškodbe. Približno po sedmih do desetih dneh boste zasijali v novi podobi.

Ali so pilingi varni?

Če poseg opravi strokovnjak je strah popolnoma odveč, pomembno pa je, da upoštevate navodila za nego kože.
Kdaj je najbolj primeren čas?
Najprimernejši so jesenski, zimski in zgodnji pomladanski meseci, ko je manj sonca. Sončna svetloba in UV sevanje lahko nežno kožo poškodujeta in povzročita nastanek hiperpigmentacij.

 

Si želite lepšo, pomlajeno kožo?
Če iščete rešitev za odpravo težav s kožo, je kemični piling prava izbira. Izrednega pomena je, da postopek izvede strokovna oseba in v estetski kliniki Medved Višnjar ste v najboljših rokah. Za več informacij in naročanje obiščite spletno stran Medved Višnjar estetska klinika.

Foto: Žiga Intihar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam