fbpx

S pomočjo teh trikov bo vonj vašega parfuma trajal ves dan

Lepota

Nanos parfuma se številnim zdi kot najbolj preprosta stvar na svetu, vendar ni čisto tako.

Vsak parfum je drugačen in od tega ter od vaše kože je odvisno, koliko časa bo čutiti vonj.

S pomočjo nekaj preprostih trikov pa bo vonj trajal dlje, njegova intenzivnost pa se ne bo zmanjševala.

Parfuma ne smete drgniti

Po nanosu parfuma na kožo, na vrat, za ušesi in najpogosteje na zapestje, ga nikoli ne smete podrgniti. Žal je to navada večine žensk, zato se jo čim prej znebite. Z drgnjenjem kožo namreč segrejemo, segreta koža pa povzroča nastajanje naravnega vonja in encimov, ki lahko vonj parfuma spremenijo. Zato je edino pravilo, da parfum naneseš na kožo in ga pustiš pri miru.

Nanesite ga po prhanju / kopanju

Najboljše je, da parfum nanesete na čisto in navlaženo kožo, saj takrat vonj zdrži najdlje. Če se prhate zvečer, bi bil to lahko eden izmed razlogov, zakaj se parfum na koži ne obdrži dlje časa. Poleg tega, če želite dlje ohraniti vonj parfuma, ga nanesite na dele kože, ki je ne boste prekrili z oblačili.

Parfum vedno hranite na istem mestu

Ali veste, da sprememba temperature lahko parfumu spremeni kemično strukturo? Takrat nastanejo kemijske reakcije, ki mu skrajšujejo rok trajanja. Kopalnica, na primer, ni najboljše mesto za hranjenje, saj se v njej temperatura največkrat spreminja. Idealno bi bilo, če bi ga čuvali na temnem mestu in na sobni temperaturi, zato lahko pride še kako prav tudi originalna škatla, v katerega ga lahko pospravite.

Ne kupujte velikega pakiranja

Velika pakiranja so lahko praktična, če parfum hitro porabite, v nasprotnem primeru pa izberite rajši manjšo stekleničko. V njih bo parfum ostal nespremenjen dovolj dolgo, da ga boste porabili, saj že po treh mesecih lahko izgubi intenzivnost vonja.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam