Vam je ostalo preveč kremnega sira? Specite to okusno pito!

27. april 2022

Vam je ostalo preveč kremnega sira? Specite to okusno pito!

27. april 2022

Če vam je slučajno ostalo preveč kremnega sira, specite to odlično pito za večerjo (ali zajtrk).

Sirna pita je ena tistih klasik, ki se zelo pogosto znajde na domačih mizah. Gre za hitro in preprosto torto, ki jo mama pripravi, ko nima energije za zapletene sladice, v hladilniku pa je presežek svežega sira.

Recept ni nikakor zapleten, na spletu pa lahko najdemo nešteto različic tega že poznanega recepta.

Sestavine za testo:

  • 220 g navadne moke
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 200 ml olja
  • 200 ml mleka
  • malo limonine lupine
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek

Sestavine za nadev:

  • 0,5 kg svežega sira
  • 4 žlice kisle smetane
  • 2 jajci
  • 1 vanilijev sladkor
  • 30 g sladkorja
  • 1 žlica zdroba
  • malo limoninega soka
Foto: Unsplash

Priprava:

  1. Jajca, sladkor in vanilijev sladkor stepemo z mešalnikom, da nastane enotna zmes, nato dodamo olje, mleko, naribano lupinico ene limone, pecilni prašek in moko.
  2. Ponovno mešajte, dokler ne dobite enotne zmesi. Polovico nastale zmesi vlijemo v pomaščen pekač in pečemo 10 minut pri 170 °C.
  3. V posodi dobro premešamo vse sestavine za nadev. Po pečenem testu namažemo nadev, nato pa nanj prelijemo drugo polovico testa.
  4. Torto pečemo približno pol ure na 170°C.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic