fbpx

S temi modnimi triki dokazujemo, da so 40-ta nova 30-ta!

Moda

Slepo spremljanje trendov včasih lahko povzroči prav nasprotni učinek – poudari leta ali vas celo postara.

Nasveti za poletje, ki jih že poznamo, so: lahki materiali, svetle barve, razigrani vzorci in seveda nekaj gole kože.

Določene barve, različni modni dodatki in previsoke petke pa so lahko prava anti-age formula za naše modne kombinacije.

Izberite potiske z živimi barvami

Razigrani vzorci ne samo, da so odlični za poletno razpoloženje, v trenutku nas naredijo tudi mlajše. Kljub temu pa je treba paziti, saj to velja le za določene vzorce. Vodoravne črte, geometrijski in cik-cak vzorci delujejo strogo. Namesto teh izberite »mehkejše« linije, saj vas bodo, sploh če so v močnih barvah, na videz naredile mlajše.

Eksperimentirajte s hlačami

Sproščeni in široki modeli hlač so letošnje leto v središču pozornosti; z različnimi vzorci pa so popolna izbira za vsak dan. Izberite model, s širokimi trapez hlačnicami do tal, ne krajše! Poleg tega pa izberite modele, ki sežejo do gležnjev in so v tem predelu zožani. Krajši kroj in nogavice so namreč popolni modni zadetek!

Izberite kose svetlih barv

Temne barve delujejo zadržano in avtoritativno, zato vas lahko postarajo. Bodite pogumni in oblecite svetlejše barve. Ko boste našli barvo, ki vam najbolj pristaja, jo vzljubite! Rdeči top ali rožnato krilo bo osvežilo vaš videz. Če za tako drastično spremembo še niste pripravljeni, lahko izberete vpadljiv in pisan nakit, ki v vaš vsakdan prinaša malo barve.

Poudarite prava mesta

Da se izognete pretiravanju, v outfitu poudarite le en kos. Lahko je to zgornji del in usmerite pozornost v top svetlih barv ali v ovratno rutko, če pa ste našli popolne petke v svetlih barvah, pa naj pozornost pripada njim.

Ne pozabite na petke

Ni potrebe po neprestanem nošenju neudobnih čevljev in visokih petk – obstajajo čisto zadovoljive alternative – sandali. Zmerno visoka in debelejša peta bo kot nalašč za vsakodnevne kombinacije, videzu pa bodo dale posebno dimenzijo, zaradi katerih boste videti mlajše.

Ne sledite čisto vsakemu trendu

Vsak trend ne ustreza vsem. Poleg tega je pomembno, da razvijete svoj lastni slog in vanj vključite moderne kose. Z drugimi besedami: ne nosite vse, kar nosijo mladi, saj zaradi tega ne boste videti mlajši, temveč ravno obratno. Nekaj osnovnih kosov ter modnih dodatkov, ki vam ustrezajo, so lahko odlična podlaga za vašo popolno garderobo.

Odkrijte nekaj kože

Kadar rečemo: pokažite kožo, ne mislimo na (pre) kratke obleke in krila. Prav zato so midi krila in bermuda hlače odlična izbira za vsako moderno žensko. Če niste ljubiteljica teh modelov, izberite top ali majico, s katero boste pokazali gola ramena.

Vključite lahkotnejše kose

Če nosite obleke strogih linij, torej klasične modele hlač in majic, boste lahko videti starejši, kot ste v resnici. V svoj outfit tako vključite nekaj lahkotnejših kosov, ki vas bodo naredili bolj sproščene in hkrati mlajše. Namesto klasične majice izberite asimetrično, namesto obleke pa se odločite za oversized model ali preprosto obleko iz drugega materiala.

Ne nosite preveč nakita

Če ste se navadili, da ves čas nosite isti nakit, nekoliko spremenite dnevno rutino in jih zavrzite. Številne zapestnice ali prstani roke lahko postarajo, zato se rajši odločite za minimalizem in izberite le nekaj svojih najljubših kosov.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam