Vsebino omogoča Honor / 31. maj 2024

S temi triki boste na fotografijah videti kot prave modne zvezde

Vrhunski telefon s kakovostnimi kamerami in obvladanje nekaj osnovnih trikov je vse, kar potrebujete, da bodo vaše fotografije zares čudovite, vi na njih pa kot prave zvezde.

Dandanes so pametni telefoni že tako dodelani in kakovostni, da mnogi nimajo več potrebe po fotoaparatu, saj jim kamera telefona z vsemi svojimi funkcijami popolnoma zadošča. A za dobro fotografijo je treba imeti še kaj več kot le vrhunski telefon. V nadaljevanju preberite nekaj trikov, s pomočjo katerih boste na fotografijah videti kot prave modne zvezde.

Ostrenje

Osnova kakovostne fotografije je zagotovo to, da je oseba na njej ustrezno izostrena. Seveda včasih namerno naredimo tako, da je model, ki stoji v ozadju, namerno zamegljen, saj smo želeli v fokus postaviti nekaj, kar je v ospredju (morda šopek rož, skodelico s kavo ali kaj drugega). Če pa na fotografiji pozira ena sama oseba in ni izostrena, je to očitna napaka, ki pokvari dobro fotografijo.

Osvetlitev

Da boste na fotografiji izpadle kot prave zvezde, morate biti dobro osvetljene. Splošno pravilo fotografiranja je, da mora svetloba na model padati od spredaj ali kvečjemu s strani. Nikakor pa vir svetlobe ne sme prihajati s hrbtne strani, saj bo v tem primeru obraz osenčen in slabo viden.

Kompozicija

Da bo vaša fotografija videti zares profesionalna, morate poskrbeti tudi za ustrezno kompozicijo. To je sicer precej kompleksno področje, a že če boste obvladali osnove, bodo vaše fotografije občutno boljše kot so zdaj.

Za začetek poskrbite, da bo oseba na fotografiji cela (da ji ne ‘odrežete’ stopal ali ene od rok ali česa drugega), da nad njeno glavo ali na njeni levi ali desni strani ne bo preveč praznega prostora ter da bo okolica zajeta nekako proporcionalno.

Prav tako premišljeno izberite kot fotografiranja. Najbolj nehvaležno in zahtevno je fotografiranje od spodaj navzgor, saj v tem primeru modelu na fotografiji hitro ‘narišete’ podbradek, odvečne gube na vratu, večji nos, kot ga ima sicer, in še kaj. Veliko bolj hvaležno je fotografiranje naravnost ali celo nekoliko od zgoraj.

Mejkap in oblačila

Seveda je za dobro fotografijo nadvse pomembno tudi to, kako boste oblečene in naličene. Če boste napudrale samo obraz in pozabile na vrat ter dekolte, bo to na fotografiji vidno. Če boste nanesle presvetel ali pretemen puder, prav tako ne boste dobro izpadle.

Enako velja za oblačila. Oblecite nekaj, kar poudari dobre plati vaše postave in skrije tisto, kar vas morda malce moti oziroma kar želite skriti. Pazljive bodite tudi pri kombiniranju barv in vzorcev. Hitro zna namreč biti vsega preveč, zaradi česar fotografija ne bo takšna, kot bi si želeli, da je.

Izberite sistem kamer z umetno inteligenco za vrhunske fotografije

Pametni telefon HONOR Magic6 Pro se ponaša z neverjetno zmogljivo strojno opremo in izboljšanim sistemom kamer Falcon z umetno inteligenco, ki poskrbijo, da bodo ne glede na stopnjo povečave vse podrobnosti vaših fotografij kristalno jasne, prav tako pa bodo povsem čiste in jasne tudi fotografije še tako hitrega gibanja.

Telefon HONOR Magic6 Pro za zares vrhunske fotografije poskrbi s tremi kamerami:

– periskopsko kamero s telefoto objektivom z ločljivostjo 180 MP;

– kamero z ultra širokim kotom 122 stopinj in zaslonko f/2.0;

– super dinamično kamero za pametno snemanje gibanja.

Seveda pa po zmogljivosti in kakovosti ne zaostaja niti sprednja kamera, ki med drugim omogoča snemanje pametnih selfijev s širokim kotom 90 stopinj, samodejnim ostrenjem AF in preprečevanjem popačenja z umetno inteligenco.

Na podlagi 8 milijonov vzorcev gibanja, ki pokrivajo 10 vrst športnih kategorij, lahko HONOR zaznavanje gibanja z umetno inteligenco Capture samodejno zajame več vznemirljivih športnih trenutkov.

Super dinamična samoprilagodljiva glavna kamera HONOR za pametno snemanje gibanja ima samoprilagodljivo zaslonko f/1.4-f/2.0, kar pomeni, da se lahko vzdušje z enostavno določljivo globino polja in učinki zameglitve vzdušje zares začuti.

Poleg tega ima HONOR Magic6 Pro tudi nadvse zmogljivo baterijo, ki vas, zahvaljujoč samostojnemu naboru čipov in najnovejši silicij-ogljikovi bateriji druge generacije, tudi pri ekstremno nizkih temperaturah ne bo pustila na cedilu.

Več o neverjetno zmogljivem telefonu HONOR Magic6 Pro si preberite TUKAJ! Vse novosti pa lahko spremljate tudi na njihovem Instagram in Facebook profilu.