fbpx

Sara: Socialni eksperiment (branje za VSAKEGA starša)

Blog

Imela sem prečudovito otroštvo, ma kaj prečudovito, ne znam ga opisati z besedami kako lepo in veselo otroštvo sem imela. To so posebni občutki in spomini – brez pomislekov bi se takoj vrnila tja, kjer so se prijateljstva rojevala že v vrtcu, ki smo ga imeli v naselju in nekatera so še vedno živa. Družba, […]

cobImela sem prečudovito otroštvo, ma kaj prečudovito, ne znam ga opisati z besedami kako lepo in veselo otroštvo sem imela. To so posebni občutki in spomini – brez pomislekov bi se takoj vrnila tja, kjer so se prijateljstva rojevala že v vrtcu, ki smo ga imeli v naselju in nekatera so še vedno živa. Družba, ki sem jo imela je bila ogromna, saj smo bili vsi približno enake starosti, večina sošolci, vsi pa smo obiskovali isto osnovno šolo. Na naših računalnikih smo igrali samo igrice, zato smo seveda večino barabij “ušpičili” zunaj na dvorišču oz. naselju in ne doma pred računalniki, kot to počne današnja “mularija”, ki so po mojem že globoko zabredli v virtualni svet – zdrobljeni ekrani so odrgnjena kolena današnje mladine.

Včasih zagotovo nismo staršem povzročali toliko skrbi in preglavic, kolikor jih otroci v današnjem času, predvsem ker imajo mladoletniki pri svojih letih že vsi pametne telefone in dostop do spleta brez prisotnosti staršev. Osebno me je prav strah vzgajati svoje otroke v tako ponorelem svetu. Včeraj sem na spletu zasledila video, ki mi je dal močno misliti in posredujem ga naprej v razmislek in opozorilo vam, dragi starši – predvsem starši mladih deklic oz. najstnic s ponorelimi hormoni. Poglejte si socialni eksperiment, ki prikazuje in opozarja kako se odzovejo mlade punce stare 14,13 in 12 let moškemu (ki bi lahko bil pedofil) z lažnim profilom mlajšega fanta preko facebook klepetalnika, ki jih nagovarja, da se sestane z njimi oz. obišče na domu.

Punce se na skrivaj sestanejo s fantom, poleg njega na mestu sestanka pa so ogorčeni in razočarani starši, ki upajo, da se deklice ne bodo odzvale, a zgodi se ravno to. S tem posnetkom je znani Youtuber Coby Persin želel opozoriti javnost in predvsem starše na nevarnosti, ki ogrožajo in pretijo otrokom, ki uporabljajo facebook in ostala socialna omrežja. Na srečo so bili dogodki zaigrani, si predstavljate, če ne bi bili? Opozorite svoje otroke pred nevarnostmi, ki jih prinašajo socialna omrežja.

Vir: Youtube


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam