fbpx

Sara: Srce Sloveniji

Blog, Dogodki, Zanimivosti

Zopet sem se odločila biti dobrodelna in humana. Srce me zaboli, ko samo pomislim, da si moji starši ne bi morali privoščiti osnovnih šolskih potrebščin, ki jih potrebujem za svoje največje bogastvo – znanje. Novo šolsko leto se hitro bliža. Akcija Srce Sloveniji poteka do 31. avgusta, tako da imamo še mesec dni časa, da […]

srcesloveniji

srceslovenijiZopet sem se odločila biti dobrodelna in humana. Srce me zaboli, ko samo pomislim, da si moji starši ne bi morali privoščiti osnovnih šolskih potrebščin, ki jih potrebujem za svoje največje bogastvo – znanje. Novo šolsko leto se hitro bliža.

Akcija Srce Sloveniji poteka do 31. avgusta, tako da imamo še mesec dni časa, da čimveč slovenskim otrokom iz socialno ogroženih družin pomagamo pri zbiranju šolskih potrebščin, da se bodo lahko pridno in brezskrbno učili. Vsi vemo, kakšno je stanje v državi in da si nekateri starši tudi osnovne stvari težko privoščijo. Pomagajmo jim!

Kaj sploh je Srce Sloveniji?
Gre za velik 3-dnevni dogodek, ki se bo pričel v sredo 27. avgusta ob 12:00 s skokom v morje na plaži v Kopru. Dogodek ima zelo veliko srčno in nacionalno noto ter združuje pomembnejše humanitarne akterje, še posebej športno humanitarno društvo Never give up in Anino zvezdico, ki je med močnejšimi in najbolj odmevnimi humanitarnimi organizacijami v Sloveniji. Velik humanitarec in ekstremni športnik Matej Markovič želi s svojim dejanjem, s svojo zgodbo, širiti sporočilo o tem, da je srce tisto najmočnejše orožje, ki premaga prav vse ovire, katere nam življenje znova in znova postavlja in nas z njimi preizkuša. S svojim tridnevnim “trpljenjem” se želi vsaj malo poistovetiti s trpljenjem vseh tistih, ki to doživljajo v svojem vsakodnevnem življenju, dan za dnem. Matej se bo 72 ur nepretrgoma boril za slovenske otroke. Od Kopra in ob obali mimo Izole do Portoroža. Iz Portoroža pa vse do Triglava. 72 ur nepretrgoma, 20km plavanja, 650km kolesarnjenja in 210 km teka, vse to za slovenske otroke.

Kako lahko pomagate vi?
V obliki donacije lahko nakažete sredstva na transakcijski račun odprt izključno za Srce Sloveniji in preko humanitarnega društva Never give up – številka transakcijskega računa:SI56 020320261004063 in SWIFT: LJBASI2X ali preko sms sporočila srcesloveniji5 na kratko številko 1919 in s tem prispevate 5 EUR.
Dobro se dobrim vrača!

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam