fbpx

Seks po 40. letu: 5 stvari, ki se močno spremenijo

Odnosi

Seks ni vedno samo seks. Tako kot se lahko spremeni vsako razmerje, se s starostjo spreminjajo tudi stvari v postelji. To so največje spremembe, ki nas čakajo od 40. leta naprej.

Manj želje po seksu

Pri 40-ih se raven hormonov začne nekoliko spreminjati in to lahko privede do tega, da imajo ženska manj želje po intimnosti. Prav tako se lahko zgodi, da potrebujejo ženske več časa, da so pripravljene na odnos, oziroma trpijo zaradi suhosti vagine. V tem primeru se napetost lahko zmanjša s pomočjo lubrikantov. Poleg tega bo pomagal tudi pogovor s partnerjem, kako najti pravo pot do skupnih posteljnih užitkov.

Veliko težje je zanositi

Starejša, kot je ženska, bolj se zmanjšuje kakovost jajčec, zato je v drugi polovici življenja veliko težje zanositi.

Orgazme doživljate pogosteje

Mit je, da zrele ženske ne morejo doživeti orgazma. Starejša, kot je ženska, več izkušenj ima, zato je tudi bolj odprta. Med seksom ni pod stresom, ampak preprosto uživa, zato ženske pri 40. lažje doživijo orgazem.

Lahko traja dlje

Pri moških se s starostjo raven hormonov spreminja, kar lahko vodi do tega, da lahko dlje časa odlaša z orgazmom in bolj intenzivno uživa v seksu. Tako si lahko vzame več časa za partnerko in poveča verjetnost skupnega orgazma.

Našli boste nove načine zabave v postelji

Če v postelji ne gre več na navaden način, lahko to pripelje do nezadovoljstva številnih parov. To pa je priložnost, da poskusijo nekaj novega in se s partnerjem še bolj intimno povežejo.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam