“Sem 60 in sem seksi!” pravi Jim Carrey

20. januar 2022
“Sem 60 in sem seksi!” pravi Jim Carrey

“Sem 60 in sem seksi!” pravi Jim Carrey

20. januar 2022
Foto: Profimedia

Tako kot nedavno preminula Betty White, tudi Jim Carrey s starostjo ne izgublja svojega humorja. Igralec je te dni praznoval svoj šestdeseti rojstni dan. 

Dvakrat z zlatim globusom nagrajeni igralec Jim Carrey, ki ga številni poznajo po komedijah, kot so Ace Ventura, Kako je Grinch ukradel božič, Vsemogočni Bruce ter Ti, ti, lažnivec, je sedemnajstega januarja praznoval okroglo obletnico. 

Ob tej priložnosti je na Twitterju objavil zabavni video, v katerem s komičnim glasom starejšega možaka pravi, da je “šestdeset in seksi”. 

Njegovi zvesti oboževalci so se hitro spomnili, da je omenjeno frazo prvič izrekel leta 2004 v šovu Davida Lettermana. Pri takrat 42 letih se je pošalil, da neprestano spreminja svoj videz in da si želi postati “Madonna komedije”. Povedal je, da upa, da bo nekega dne, ko bo starejši, lahko rekel, da je šestdeset in seksi. Pri tem je uporabil prav ta komičen glas starejšega možaka. In očitno na to ni pozabil. 

Carreyju so hitro čestitale številne znane osebnosti, med njimi tudi Beyoncé, ki je na svoji spletni strani igralcu zaželela vse najboljše. 

“Najboljši igralec brez oskarja”

Carrey se je pri Davidu Lettermanu prvič pojavil že leta 1984 kot dvaindvajstetletni nadebudni komedijant, njegova prva večja vloga pa je bila komična serija In Living Colour leta 1990, zares zaslovel pa je prav s filmi Aca Venture nekaj let zatem. 

Prizor iz filma Ace Ventura: Ko narava kliče (1995). Foto: Profimedia

Čeprav je kanadsko-ameriški igralec najbolj znan po komedijah, je svoja edina zlata globusa prejel za drami Trumanov šov leta 1994 ter dramo Človek na Luni (Man on the Moon) iz leta 1999. Navkljub številnim uspešnim filmom in nominacijam, pa Carrey nikoli ni bil nominiran za oskarja, The Guardian ga je celo imenoval za najboljšega igralca, ki nikoli ni prejel nominacije. 

Carrey se je sicer zadnja leta umaknil iz javnega življenja, saj pravi, da ni želel biti del Hollywooda. Kljub temu pa je komik še vedno aktiven. Pred kratkim je sodeloval pri ustvarjanju novega albuma pevca The Weeknda, ponovno pa je svoj glas posodil tudi v filmu Ježka Sonica (Sonic Hedgehog 2), ki v kinodvorane prihaja aprila. 

Style. Več novic