fbpx

Sestri, ki sta najboljši modni ilustratorki na svetu!

Lifestyle, Moda, Prva stran

Sestri s sanjsko službo in slogom!

Ste že slišali za modni ilustratorki, super sestri Hess? Če bi nas kdo vprašal, ali poznamo koga, ki ima več čuta za estetiko od njiju, bi jima ob bok postavili le Olivio Palermo ali arhitektko Zaho Hadid. Življenje Megan in Kerrie Hess se zdi sanjavo in romantično, skoraj filmsko. Med njune zveste stranke štejeta Dior, Chanel, Cartier, Fendi in druge. Uspešni Avstralki sta tudi sami vedno urejeni v stilu svojih slik; prefinjeni in razkošni, z dodatkom roza odtenka! Potopite se v svet dveh najboljših modnih ilustratork, Megan in Kerrie Hess! 

Modno ilustratorstvo kot poklic?

Sanjski svet jima ni bil položen na srebrnem pladnju. Med odraščanjem v Avstraliji sploh nista vedeli, da je modna ilustracija lahko pravi poklic, le oboževali sta risanje. Odločili sta se, da bosta raje dobili  »pravo« službo kot grafični oblikovalki, zato sta slikanje za nekaj časa obdržali kot hobi. Šele ob njuni selitvi v London, pri osemnajstih in devetnajstih letih, sta spoznali, da želita in lahko postaneta modni ilustratorki.

Z slikami plačevali najemnino

Sledila so manjša naročila, ki so jima odprla nov, še neodkrit svet.

»Nisem zaslužila veliko, a bila sem izredno srečna. Vedela sem, da bom to počela do konca svojega življenja!«,

je v enem izmed intervjujev povedala Megan (na fotografiji spodaj).


Sestra Kerrie (spodnja fotografija) je sprva slikala, da bi lahko plačala mesečno najemnino za stanovanje, kar so ji njene slike in ilustracije omogočile. S talentom, ki sta ga imeli, je bilo kmalu jasno, da sestri ne bosta sedeli v majhni pisarni ob dolgočasnem delu.

Med naročniki Dior, Chanel in Tiffany & Co.

Njuno življenje je leta 2006 namreč spremenil en sam pogovor, ko je Megan dobila veliko priložnost. »Sredi noči sem dobila klic od založnika slavne pisateljice Candace Buhnell, ki je želela, da bi ilustrirala naslovnico njene nove knjige One Fifth Novel.« Od takrat so sledila še večja naročila kot je naslovnica knjige Seks v mestu in portreti za znamke Tiffany & Co, Chanel, Dior, Cartier, Vanity Fair, Italian Vogue and Bergdorf Goodman. Njune umetnine so polne makronov, lepih oblek in razkošnih cvetlic, kot zaščitni znak pa uporabljata roza barvo “lubenice”  in turkizno modro barvo.

Tudi Kerrina kariera je cvetela.

»Nikoli si nisem mislila, da bodo moje ilustracije na jumbo plakatih v Parizu, izložbah blagovnice Harrods v Londonu ali da bom imela kolekcijo svojih potiskanih čevljev!«

Umetnici navdih jemljeta pri velikih ikonah, kot sta Grace Kelly in Alfred Hitchcock. Kerrie najraje ustvarja s tankimi linijami ter vodnimi barvami, razstavljala pa je že v znamenitih pariških prostorih hotela Le Meurice, kjer sta svoje stvaritve predstavljala tudi Dali in Picasso. »To je bila zame velika čast.«

Materinstvo in ilustracija

Seveda pa življenje nikoli ni tako popolno kot se zdi na Instagramu, tudi v njunem primeru. Obe sta mamici, zato glamur ne pride vedno v poštev.

»Preden se otroci zbudijo, na Skypu sestankujem z bodočimi strankami, pomagam pri domačih nalogah, obenem pripravim šolsko kosilo, vmes pa lovim datume do izdaj ilustracij,«

pove Kerrie. Še vedno pa je prva skrb ravno njen sin, za katerega si vzame čas ne glede na vse, takrat pa izklopi  tudi vse elektronske naprave. Megan (na zgornji fotografiji) se strinja, saj sta si z možem obljubila, da kljub otroku, ne bosta prenehala početi stvari, ki so jima ljube in tega se držita stoodstotno.

»Čas zase je zelo pomemben za dobro počutje, saj si potem tudi boljši v odnosu do drugih« pove.

In zakaj sestri Hess tako uživata ob ilustriranju? »Ustvariva lahko izmišljen, sanjski svet in ni omejitev, kaj lahko nariševa!«

 

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam