fbpx

Sharon Stone o spolnem nadlegovanju v Hollywoodu!

Lifestyle, Novice, Prva stran, Tuja scena, Znani

Igralkin odgovor na vprašanje o spolnih zlorabah v meki filmskih sanj so mnogi že razglasili za ‘epskega’.

Sharon Stone je pred dnevi v televizijskem intervjuju prvič spregovorila o spolnem nadlegovanju in škandalih v filmskem svetu. Njen odgovor so tisti, ki se z igralko globoko strinjajo, označili za ‘epskega’, pogovor z junakinjo Prvinskega nagona pa je postal tema dneva v Los Angelesu in drugod po svetu.

Le kdo še ne ve, za kaj gre: razkritje, da je Harvey Weinstein, znani filmski producent, spolni predator, je za sabo potegnilo celo goro dogodkov: na podelitvi Zlatih globusov so filmske dive zato nosile črnino, igralec Mark Wahlberg je v imenu svoje stanovske kolegice Michelle Williams doniral poldrugi milijon dolarjev ženskemu gibanju Time’s Up (nekaj podobnega kot pobuda #MeToo), pisali smo že o tem, da se je gnojnica zlila še na dve največji fotografski imeni sodobnega časa

Sharon Stone je v več filmih pokazala, da se golote ne boji in ne sramuje

Očitno je tematika spolnega nadlegovanja postala neizčrpen vir pogovorov, pa tudi osebnih pričevanj tistih, ki so ga sami doživeli. Med nadlegovalci niso samo igralci, producenti, in drugi vplivneži iz filmskega sveta, ampak tudi ugledni ekonomisti, politiki, uredniki in še marsikdo, ki si očitno preveč dovoli in meni, da je zaradi položaja nedotakljiv.

Sharon pravi, da je videla in doživela marsikaj. Prizor je iz filma Prvinski nagon (1992)

Zdaj je o tem spregovorila še Sharon Stone, ki je gostovala pri Leeju Cowanu v pogovorni oddaji CBS Sunday. Na vprašanje, ali je kdaj občutila nelagodje ali celo dobila nespodobne ponudbe in doživela kakšne pritiske, se je Sharon začela glasno smejati.

Tako dolgo se je smejala, da je bil Cowan tisti, ki se je znašel v občutni zadregi in dejal, da ne ve, kako naj si tolmači njeno reakcijo. Kot živčen smeh ali kot smeh, ki govori: “Kaj me res lahko kaj takega vprašaš, seveda da sem to doživela!”

Mlada Sharon (posnetek je iz 1983.) je bila zanesljivo privlačen ‘plen’ za nadlegovalce

No, igralkin odgovor je bil naslednji:

“Lee, v tem poslu sem že več kot 40 let. Si lahko predstavljaš, kako je bilo tedaj začetnikom v Hollywoodu? Kako je bilo, ko sem začela s kariero, z videzom, kakršnega sem imela takrat, dekle iz neke Pensilvanije, ki ni imelo prav nobene zaslombe ali koga, na kogar bi se lahko obrnilo in bi me ščitil? Videla in doživela sem marsikaj.”

Sharon je torej potrdila, kar so že povedale znane dame: da to dogajanje res ni nič novega. Mogočneži, ki se skrijejo za svojimi položaji in izkoristijo svoj vpliv, obstajajo od nekdaj. Spolno nadlegovanje je nekaj, kar je že ves čas prisotno, ni od včeraj, je sistemsko podprto, na enak način pa tudi prikrito.

In samo sistemsko se lahko najde rešitev, da ženske in tudi moški ne bodo postali žrtve spolnih plenilcev, ko želijo dobiti karierno priložnost ali vlogo oziroma obdržati službo.

 

Foto: CBS News, Yahoo, Pinterest, IMDB, Peter Duke On Photography


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam