fbpx

Skrivno življenje Anne Wintour, kot ga še ne poznate

Moda, Prva stran, Zanimivosti, Ženska moda, Znani

Svoje zasebno življenje je vedno skrbno varovala, a vseeno smo o njej uspeli izvedeti nekaj novih dejstev.

Ali mislite, da o Anni Wintour, glavni urednici revije Vogue (slednja velja za najbolj pomembno modno revijo na svetu), veste že vse? Potem ste v zmoti, kajti njeno zasebno življenje je še vedno skrivnost. Čeprav že dolga leta neposredno vpliva na razvoj modnih smernic in na to, kateri modni oblikovalci so v modni milosti, jo le redki zares poznajo.

Svoje zasebno življenje je vedno skrbno varovala, zato si o njej lahko ustvarimo samo sliko, ki jo sama ponudi: obraz, skrit za velikimi sončnimi očali, vedno enaka paževska pričeska… Kakšna pa je v resnici Anna Wintour? Odkrivamo vam nekaj skrivnosti o njej, ki so vseeno sčasoma pricurljale v javnost.

Je sramežljiva

Čeprav se zdi, da je samozavestna in polna same sebe, je Wintourjeva v resnici zelo plašna oseba. Njena skrivnostnost je v resnici posledica sramežljivosti. Zato pri prvem stiku in dokler človeka ne spusti zares k sebi, deluje zelo hladno in skoraj nezainteresirano. Tisti, ki se tega ne ustrašijo, so na dobri poti, da nekoč spoznajo pravo Anno.

Odrasla je v družini medijskih mogotcev

Ni dvoma, da naporno dela in da stoji za svojim uspehom, a na njene odločitve je vplivalo tudi družinsko ozadje. Njena družina ima medije v krvi. Njen oče je bil časopisni urednik, mama je pisala filmske kritike, njen brat je urednik političnih rubrik na časopisu The Guardian. Največ zaslug za njeno kariero pa ima njen oče, ker jo je njegov uspeh spodbudil, da se še mlada preseli v ZDA in se poskusi v novinarskih vodah.

Ni končala srednje šole

Kaj imajo skupnega Aretha Franklin, Quentin Tarantino in Anna Wintour? Vsi so uspešni in znani, a nihče od naštetih ni končal niti srednje šole! “Nisem bila ravno vzorna učenka.” , je Wintourjeva na kratko odgovorila na vprašanje za CBS News. “Pomanjkanje formalne izobrazbe sem zato v času svoje kariere vedno poskušala nadomestiti.”

V poslu je neusmiljena

Ni se lahko povzpeti na njen položaj, kaj šele ga obdržati toliko časa. Anna se tudi na začetku kariere nikoli ni bala na glas in odločno povedati svojega mnenja. Ko je prišla na pogovor za zaposlitev na uredništvo revije Vogue, je tedanji glavni urednici Grace Mirabella napovedala, da ji bo prevzela delovno mesto, kar se je tudi zares zgodilo. Mirabella je v svoji knjigi spominov ‘In And Out Of Vogue’ povedala, da je Anna pogosto delala za njenim hrbtom in menjala vsebine ter naslovne fotografije v reviji, ko pa so jo poklicali na zagovor, je na glas kritizirala delo drugih. Brezobzirnost ni lepa lastnost, vendar se je njej splačala.

Je film Hudičevka v Pradi res o njej?

Lik Mirande Priestly naj bi temeljil na Anni Wintour. Avtorica knjige Lauren Weisberger je namreč včasih delala na reviji Vogue. Vseeno pa je pisateljica sama povedala, da niti knjiga niti film nista osnovana na resničnih dogodkih. “Film se mi zdi zelo zabaven,” je Anna povedala v pogovoru po izidu filma.

Je družinska oseba

Ob številnih obveznostih je vseeno našla čas in si ustvarila družino. Ima sina Charlesa Shafferja in hčerko Bee Shaffer (na sliki zgoraj), pred kratkim je postala tudi babica. Wintourjeva je povedala, da je bilo velikokrat težko usklajevati oba svetova, zato je vedno, ko je lahko, svoja otroka peljala s seboj na poslovne poti, da je čim več časa preživela z njima.

Prevarala je moža

Ko sta se spoznala s Shelbyjem Bryanom, zdajšnjim možem (slika zgoraj), sta bila oba že poročena z nekom drugim. Svoja zakonca sta tako oba tudi prevarala. Njuno izven zakonsko razmerje je trajalo vse do propada njunih prvih zakonov, nato pa sta si dahnila usodni “Da.” “Vedela sem, kaj si o vsem skupaj mislijo moji prijatelji in družina, zato me mnenje tabloidov ni zanimalo,” je povedala Anna, vseeno pa so jo govorice prizadele.

Ne uporablja družbenih omrežij

Čeprav je javna oseba, zelo ceni svojo zasebnost. Zato tudi ni prisotna na nobenem od družbenih omrežij. Do leta 2013 se ni pojavila niti na uradnem Instagram profilu revije Vogue. Še vedno ima starinski mobilni telefon na preklop brez kamere in v življenju ni posnela niti enega selfieja.

Sovraži črnino

Nekateri menijo, da so modni, če so od glave do peta oblečeni v črno, ona pa to barvo prezira, sploh v monokromni izdaji. Zdaj veste.

Pričeske ni spremenila že od najstniških let

Anna se vedno zdi enaka: ena in ista paževska, precej stroga in geometrična pričeska, velika sončna očala … Pričeske ni spremenila že od 15. leta. Za sončna očala, ki jih nosi tudi na modnih revijah, pravi, da so neke vrste oklep. “Tako nihče ne ve, kam in kaj gledam, ali se mrščim v neodobravanju nad videnim,” je povedala malce v šali, še bolj pa zares.

 

Foto: Career Girl, Mothermag, BBC News, Business Insider, Getty Images, 9 Style


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam