Skrivnosti profesionalnih vizažistov: uporaba samoporjavitvene kreme

14. avgust 2024
Powered by:

Skrivnosti profesionalnih vizažistov: uporaba samoporjavitvene kreme

14. avgust 2024
Skrivnosti profesionalnih vizažistov: uporaba samoporjavitvene kreme

Skrivnosti profesionalnih vizažistov: uporaba samoporjavitvene kreme

14. avgust 2024

Bi radi dosegli popoln ten brez izpostavljanja škodljivim UV žarkom? Samoporjavitvene kreme so ena od pravih rešitev. Omogočajo enostavno zagorelost naravnega videza, ki jo profesionalni vizažisti pogosto uporabljajo pri svojem delu. V tem članku bomo raziskali skrivnosti uporabe samoporjavitvenih krem in delili nasvete, kako lahko tudi vi dosežete brezhiben videz.

Priprava kože: ključ do enakomernega nanosa

Piling in hidracija

Preden sploh začnete z nanašanjem samoporjavitvene kreme, je ključnega pomena, da pravilno pripravite svojo kožo. Priprava vključuje dva osnovna koraka: piling in hidratacijo. Profesionalni vizažisti se zavedajo, kako pomembno je odstraniti odmrle kožne celice, saj lahko te povzročijo neenakomeren nanos kreme in neprivlačne madeže.

  1. Piling: Izberite nežen piling, ki bo odstranil odmrle kožne celice brez draženja kože. Piling izvajajte vsaj dan pred nanosom samoporjavitvene kreme. Posvetite posebno pozornost komolcem, kolenom in gležnjem, kjer je koža ponavadi bolj suha in trda.
  2. Hidracija: Po pilingu je nujno, da kožo temeljito navlažite. Uporabite bogat vlažilni losjon in ga nanesite po celotnem telesu. Pustite, da se losjon popolnoma vpije, preden nadaljujete z nanosom samoporjavitvene kreme. Tako boste zagotovili, da bo krema enakomerno vpila v kožo.
Foto: BYROKKO

Izbira prave samoporjavitvene kreme

Na trgu je veliko različnih vrst samoporjavitvenih krem – od losjonov in gelov do pene in samoporjavitvenih sprejev. Ključno je, da izberete tisto, ki najbolje ustreza vašemu tipu kože in željam glede končnega videza.

Tip kože

  • Suha koža: Če imate suho kožo, izberite samoporjavitveno kremo z dodatnimi vlažilnimi sestavinami. Hidratantne formule bodo vaši koži dale potreben odmerek vlage in hkrati poskrbele za naravno zagorelost.
  • Mastna koža: Za mastno kožo so boljša izbira samoporjavitvene pene, ki se hitro vpijejo in ne puščajo mastnega občutka.
  • Občutljiva koža: Če imate občutljivo kožo, izberite izdelek brez dišav in z nežnimi sestavinami, ki ne bodo dražile vaše kože.

Barva kreme

Izberite odtenek, ki se ujema z vašim naravnim tenom kože. Za svetlopolte osebe je bolje začeti z lažjim odtenkom in postopoma preiti na temnejše, če je to potrebno. Vedno je bolje dodati več plasti, kot pa odstraniti odvečno barvo. Profesionalni vizažisti priporočajo, da najprej testirate majhno količino kreme na nevidnem delu telesa, da vidite, kako bo barva izgledala na vaši koži.

Foto: BYROKKO

Tehnike nanosa za brezhiben videz

Priprava orodij

Profesionalni vizažistii uporabljajo različna orodja, da dosežejo popoln videz. Najpomembnejše orodje pri nanosu samoporjavitvene kreme so rokavice. Uporaba rokavic prepreči, da bi se vaši dlani obarvale, in omogoča enakomernejši nanos kreme.

Postopek nanosa

  1. Rokavice: Nadenite si rokavice za samoporjavitev, preden začnete z nanosom. Tako boste zaščitili svoje dlani pred obarvanjem.
  2. Nanos kreme: Nanesite manjšo količino kreme na rokavico in jo vtrite v kožo s krožnimi gibi. Začnite pri gležnjih in se pomikajte navzgor. S krožnimi gibi boste zagotovili enakomeren nanos brez črt in lis.
  3. Posebna pozornost: Posebno pozornost posvetite komolcem, kolenom in gležnjem, kjer se krema lahko bolj nabere. Če se vam zdi, da je teh predelih preveč kreme, jih lahko nežno obrišete s suho brisačo.
  4. Sušenje: Po nanosu kreme pustite, da se ta popolnoma posuši. To običajno traja od 10 do 15 minut, vendar je priporočljivo počakati nekoliko dlje, če se počutite lepljivi.

Spreji in pene

Če uporabljate samoporjavitveni sprej ali peno, bodite pozorni na enakomeren nanos. Sprej nanesite v enakomernih slojih z razdalje približno 30 cm. Penjo lahko nanašate na enak način kot kremo, pri čemer uporabite rokavice za enakomeren nanos.

Foto: BYROKKO

Pogoste napake in kako se jim izogniti

Sredstvo ste nanesli neenakomerno

Ena najpogostejših napak pri uporabi samoporjavitvene kreme je neenakomeren nanos, ki povzroči lise in madeže. Da bi se temu izognili, vedno uporabljajte rokavice in nanesite kremo v majhnih količinah. Krožni gibi bodo zagotovili enakomerno razporeditev kreme po koži.

Prehitro ste se oblekli

Po nanosu samoporjavitvene kreme vedno počakajte, da se krema popolnoma posuši, preden se oblečete. To običajno traja od 10 do 15 minut, vendar je priporočljivo počakati nekoliko dlje, če se počutite lepljivi. S tem boste preprečili, da bi se barva prenesla na oblačila.

Prehitro ste se zmočili

Izogibajte se stiku z vodo vsaj nekaj ur po nanosu kreme. To vključuje tudi potenje, zato je najbolje, da samoporjavitveno kremo nanesete zvečer, preden greste spat. Tako bo barva imela dovolj časa, da se vpije in razvije.

Uporaba samoporjavitvene kreme je odličen način, da dosežete čudovit ten kože brez škodljivih učinkov sončenja. S pravimi pripravami, izbiro izdelkov in tehnikami nanosa lahko dosežete profesionalne rezultate kar doma. Ne pozabite na redno vzdrževanje tena in se izogibajte pogostim napakam, da bo vaša koža vedno videti sveža in sijoča.

Foto: BYROKKO

Style. Več novic