24 decembra, 2025
Lifestyle, Kulinarika

Sladice, ki nikoli ne razočarajo

Vsi vemo, da je v kuhinji improvizacija še kako zaželena, a ne ko govorimo o sladicah. Sladke dobrote potrebujejo natančnost, prave mere in sestavine ter tisti dober občutek. Morda je to ljubezen, ali pa sreča. Kakorkoli, mi se radi držimo receptov, ki vedno uspejo, sestavin, ki so izmerjene na gram natančno in sladic, ki nas prav nikoli ne razočarajo – mešanic za sladice Dolcela.

LifestyleKulinarika

Sladice, ki nikoli ne razočarajo

Vsi vemo, da je v kuhinji improvizacija še kako zaželena, a ne ko govorimo o sladicah. Sladke dobrote potrebujejo natančnost, prave mere in sestavine ter tisti dober občutek. Morda je to ljubezen, ali pa sreča. Kakorkoli, mi se radi držimo receptov, ki vedno uspejo, sestavin, ki so izmerjene na gram natančno in sladic, ki nas prav nikoli ne razočarajo – mešanic za sladice Dolcela.

/sladice-ki-nikoli-ne-razocarajo-25256284/

1

Cake popsi z ljubeznijo

Mi jih imamo radi, mlajši jih obožujejo! Dolcela je pripravila mešanico za Cake popse z Linolado, ki so božanskega okus in se stopijo v ustih. Pohitite, saj je na voljo za omejen čas! In kako jih pripravite? Povsem enostavno:

Sestavine: 1 Dolcela Lino Lada Cake Pops, 50 g masla, 4 žlice mleka, 150 g bele čokolade

Priprava: Zmesi za pripravo kroglic dodate stopljeno maslo in mleko. Zmes pregnetete, da se sestavine dobro povežejo, nato oblikujete kroglice premera 2-3 cm. Iz te zmesi boste dobili 20-22 kroglic. Kroglice hranite v hladilniku vsaj 30 minut.

Ohlajene kroglice nataknete na palčke in dodatno okrasite po navodilih. V primerni posodi nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici stopite belo čokolado. S palčko nežno premešajte Lino Lado duo (50 g), da dobite videz marmorja in dodajte čokoladi. Kroglice oblijte s stopljeno maso ter postavite v hladilnik, da se čokolada strdi.

 

/sladice-ki-nikoli-ne-razocarajo-25256284/

2

Nežna panna cotta

Med prazniki vsi malo pretiravamo z dobrotami in količinami. In takrat nam težke sladice nikakor ne pašejo. Dolcela Panna cotta je nežna, lahka, pripravljena brez peke v le nekaj minutah. Lahko je ostrežena v kozarcu ali v modelčku, ki ga nato obrnete na krožnik. V paketu Dolcela je dodana slastna malinina omaka, o želji pa jo lahko okrasite še s svežim sadjem. Nasvet: če boste stregli le odraslim, v omako vmešajte še kapljico ali dve sadnega likerja ali vodke.

Sestavine: 1 Dolcela Panna Cotta z malininim prelivom, 250 ml mleka, 200 ml sladke smetane, 50 ml vode

Priprava: V visoko posodo za miksanje vlijte 250 ml hladnega mleka in 200 ml sladke smetane ter dodajte vsebino mešanice. Mešajte z električnim mešalnikom na srednji hitrosti točno 1 minuto, da dobite primerno gostoto. Pripravljen desert vlijte v kozarčke in postavite v hladilnik. V posodo vlijte 50 ml vode in dodajte mešanico za preliv. S stepalko mešajte 1,5 minute. V vsak ohlajen kozarček panna cotte dodajte žlico pripravljenega preliva in znvoa ohladite.

/sladice-ki-nikoli-ne-razocarajo-25256284/

3

Slastni muffini

Muffini so klasika, ki nikoli ne razočara. Z Dolcela mešanicami so mehki, ravno prav sladki in pripravljeni v nekaj korakih. Popolni za zajtrk, popoldansko kavo ali kot hitro sladico, ko pridejo nepričakovani gostje.

Sestavine: 1 Dolcela muffini, 1 jajce, 100 ml olja, 150 ml vode

Priprava: Mešanico za muffine vsujte v posodo in dodajte jajce, olje ter vodo. Vse skupaj mešajte z mešalnikom (pri srednji hitrosti) 3–4 minute, da dobite gladko testo. Manjši del koščkov čokolade (približno 10 g) dajte na stran, preostale pa z žlico vmešajte v testo. V 12 modelčkov, ki ste jih predhodno razporedili na model za peko, z žlico enakomerno razporedite testo, da sega do polovice modelčka. Preostale koščke čokolade posujte po testu. Pecite približno 20 minut pri 200 °C. Pečene kolačke odstranite iz modela in pustite, da se ohladijo v modelčkih. Lahko jih okrasite s stepeno smetano, šlag kremo ali prelijte s čokolado.

/sladice-ki-nikoli-ne-razocarajo-25256284/

4

Sladica naše mladosti

Le kdo ne obožuje pudinga, klasike med vsemi sladicami, ki jo lahko pripravijo tudi otroci. Dolcela ima na voljo ogromno izbiro okusov, z njimi pa lahko ustvarite tudi celo vrsto drugih slaščic.

Sestavine: 1 prašek za puding Dolcela, 40-60 g sladkorja, 500 ml mleka

Priprava: Prašek za puding zmešajte s sladkorjem. Od 500 ml hladnega mleka odvzemite 6 žlic in ga dobro vmešajte v mešanico pudinga ter sladkorja. Ostanek mleka zavrite, odstranite z ognja in mu dodajte pripravljeno mešanico za puding ter ob neprestanem mešanju kuhajte še 1–2 minuti. Še vroč puding nalijte v skodelice, ki ste jih oplaknili z vodo, in pustite, da se ohladi. Puding okrasite s šlag peno Dolcela, lahko pa tudi s svežim sadjem, kompotom. Nasvet: če želite posnemati creme brulee, po vrhu posujte sladkor in ga karamelizirajte.

/sladice-ki-nikoli-ne-razocarajo-25256284/

5

Omamna šlag krema

Ko nam pade `cukr`za nekaj čokoladnega, je šlag krema z okusom čokolade popolna izbira. Penasta sladica, ki jo lahko jeste samostojno ali pa jo združite z drugimi sladkimi dobrotami, je kot nalašč za letošnje praznične dni.

Sestavine: 1 prašek Dolcela šlag krema, 2 dl mleka

Priprava: V visoko posodo vlijte 2 dl hladnega mleka. Dodajte vsebino vrečke in mešajte z mešalnikom 4–6 minut. Če želite bolj sladko kremo, dodajte sladkor ali drugo sladilo po želji. Kremo lahko takoj postrežete ali jo postavite do postrežbe v hladilnik. Če jo boste uporabili za obmazovanje tort, mora biti mleka manj (125 ml), da bo krema bolj gosta. Obvezno je treba torto postaviti v hladilnik, da se krema strdi.