fbpx

So sladice res lahko zdrave? DA!

Lepota, Novice, Prva stran

Nič več odrekanja!

Že kar nekaj časa se mi ob misli na sladko zmeraj pojavi tisti občutek krivde. Saj veste… tako zdravo jeste skozi cel dan potem pa dobite nenadzorovan napad in željo po sladkem. Oh, kako nam je to vsem znano! Da bi se bolje počutila in da bi pomirila svoj občutek krivde, sem iskala odgovor na vprašanje, ali so lahko sladice zdrave oziroma manj škodljive in poleg tega tudi okusne.

image1

Odgovor sem, čisto nepričakovano, našla na poročnem slavju prijateljev slovenskega DJ Mika Valeta in njegove Jasne, ki sta imela postavljen sladki kotiček. Sladice vseh oblik; cakepopsi, piškoti, lične čokoladicem sladoled in seveda poročna torta. Vse je bilo tako okusno in obenem tudi zdravo! Ker je bila moja miza takoj poleg kotička, sem seveda vse poizkusila. In bilo je naravnost božansko.

vale-jasna

image5

Ker me je zanimalo, kako so sladice narejene in ali so res zdrave, sem kontaktirala Teto Frido. Tako se namreč imenuje vrhunska slaščičarna.

teta-frida2

Martina Krivec:

“Sladke dobrote Tete Fride so kombinacija klasičnih slaščic, narejenih na moderen način, z veliko mero kreativnosti, ljubezni in nenavadnih okusov. Skrivnost je tudi v pristnih in naravnih sestavinah, ki naredijo sladico vrhunsko. Celo med prvimi na svetu ustvarjamo 100% naraven in domač sladoled. Sladoledi so naša strast, zato bi radi pokazali, da se da tudi drugače.”

studio-session-1061 teta-frida

Pa so lahko sladice res zdrave ali je to le slaba tolažba za ljubitelje sladkega?

“Seveda. V kolikor upoštevamo načela, ki opredeljujejo zdravo linijo Fit Frida sladic, so te sladice popolnoma zdrave. Trendi grejo vse bolj v smeri zdravih sladic, zato je Teta Frida razvila posebno zdravo linijo Fit Frida, ki sledi najnovejšim odkritjem na področju prehrane. Sladice iz te linije ne vsebujejo sladkorja, ampak so slajene le z naravnim fermentiranim sladilom eritritol ali stevio, ki sta brez kalorij in z glikemičnim indeksom 0, so bogate z zdravimi maščobami (maslo, kokosovo maslo), ne vsebujejo moke, so bogate z antioksidanti. V to skupino sodijo tudi sladice brez glutena in LCHF sladice (low carb, high fat).”

Evo, pa smo našle nekaj, kar lahko brez slabe vesti jemo do onemoglosti.

Foto: Teta Fida, zasebni arhiv


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam