fbpx

Slavni fotograf poskrbel za čarobno Zarino kampanjo

Lifestyle, Moda, Novice, Zanimivosti, Ženska moda

Odkar je kultni fotograf Steven Meisel začel sodelovati s špansko Zaro, se lahko oglasne kampanje te znamke zlahka postavijo ob bok tudi najbolj luksuznim vizualom v svetu mode.

Modna znamka Zara je v javnost poslala novo oglasno kampanjo, ki je po zaslugi velemojstra modne fotografije, Stevena Meisela, videti kot čarobne severnoafriške pomladno-poletne sanje.

Odkar je Steven Meisel začel sodelovati s špansko znamko Zara, se lahko oglasne kampanje te nizkocenovne in street style znamke z lahkoto postavijo ob bok tudi najbolj luksuznim vizualom. Denimo tistim, ki jih med svoje odjemalce pošiljajo Givenchy, Dior, Louis Vuitton, Gucci ali Chanel.

Te dni so po spletu in tiskanih medijih že zaokrožili novi modni vizuali za Zarino novo kolekcijo pomlad-poletje 2019, ki so nas z eno besedo osupnili, saj je ‘čarobno’ še premila oznaka za sanjske podobe, ki bi se lahko upravičeno potegovali za status prave umetniške slike.

Za čarobno atmosfero, zaradi katere komaj čakamo tople dni, je v veliki meri zaslužen velikan modne fotografije Meisel, a tudi sama kolekcija nas nič manj ne navdušuje. Zdi se, da bomo letošnjo pomlad in poletje nosili enostavne kose, ki bodo naredili močan vtis. Od materialov se napovedujejo lahke pletenine in lanene tkanine, enostavno paleto zemeljskih barv pa bodo dopolnjevale posamezne žive barve.

Za ‘boho chic’ videz bodo poskrbele dolge bele tunike in široke ‘palazzo’ hlače z globokim izrezom. Osebni pečat bodo našim outfitom dodali še natikači v slogu copat iz prefinjenega in mehkega usnja, pokrivala-turbani in majhne torbice.

Za razliko od zimske kampanje, ki je bila eklektična in je združevala nezdružljivo, je pomladno-poletna kolekcija opomnik, da sta klasika in preprostost vedno zmagovalna kombinacija. Scenografija kampanje je zvesta sporočilu oblačil iz nove kolekcije in modnih kosov, ti pa se očitno napajajo iz severnoafriškega navdiha, konkretneje – maroškega sloga.

Slojenje oblačil, zračnost in lahkotnost tkanin ter materialov, za prgišče vzorcev, ki so v resnici nadvse umirjeni ter skoraj pobožna posvečenost podrobnostim na vsakem modnem kosu, vse to bo nedvomno navdušilo ženski del modnega občinstva.

Črtasti vzorec je vodilni motiv nove kolekcije, oblikovalci so se poigrali s številnimi variacijami na to temo in zato so črte svoje mesto našle na kombinezonih, ogrinjalih, oblekah, čevljih in hlačah ter še kje.

Natikači, v katere noga zdrsne kot v udoben copat, so bili že lani vroč trend, ki se letos le še nadaljuje. Tokrat je poudarek prepričljivo na usnju in na enostavnih modnih elementih, ki takoj pritegnejo pogled opazovalca.

D. S.

Foto: Zara/ Steven Meisel, YouTube


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam