fbpx

Slavni igralki vpleteni v škandal, ki odmeva po celem svetu

Znani

Felicity Huffman in Lori Loughlin sta vpleteni v prevaro, s katero sta svojim otrokom želeli zagotoviti šolanje na prestižnih univerzah.

Igralka Felicity Huffman je med več kot 40 ljudmi, ki so obtoženi, da so sodelovali v prevari. Igralko so aretirali in jo nato proti varščini izpustili iz zapora, navaja TMZ. 

Huffmanova naj bi organizatorjem plačala 15 tisoč dolarjev, da bi njeni najstarejši hčerki pomagali pri pisanju izpitov. Njena hči naj bi tako imela za pisanje več časa, poleg tega pa naj bi poskrbeli, da bi popravljavec njene odgovore ustrezno popravil in ji zagotovil boljši rezultat. 

Prevaro naj bi izpeljal William Singer, ki je za to skrbel prek svojega podjetja Edge College & Career Network. Specializirali so se za “pomoč” otrokom slavnih in bogatih pri vpisu na priznane šole.  PROFIMEDIA Staršem naj bi svetoval, da za otroke poskrbijo potrdila, na podlagi katerih bi lahko imeli več časa za pisanje testov. Priporočil jim je tudi, da si izmislijo prikladen izgovor, zakaj na dan izpita otroci ne morejo pisati, da bi tako teste pisali kasneje, ko bi jih lahko nadzorovali podkupljeni nadzorniki. 

Nekdo od njegovih zaposlenih bi tako nadzoroval izpit, otrokom pomagal s pravilnimi odgovori ali jih sam kasneje ustrezno popravil. Otroci naj o tem ne bi vedeli nič, tako kot tudi ne ustanove, na katere so se otroci pripravljali.

Gre za elitne šole, kot so Yale, Stanford in Georgetown.  Podjetje naj bi nekaterim uredil tudi štipendije za športnike, čeprav za to niso izpolnjevali pogojev. Šli naj bi tako daleč, da so fotografije športnikov, ki so jih našli na spletu, s pomočjo programov za urejanje fotografij ponaredili. Za takšno štipendijo naj bi se potegovali hčerki igralke Lori Loughlin. Ta naj bi za te usluge plačala 500.000 dolarjev.  Singer naj bi goljufijo že priznal.

Vir: zurnal24.si

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam