fbpx

Slovenka leta je Petra Greiner!

Domača scena, Lifestyle, Novice, PR novica, Prva stran

Bralci Jane so izbirali med desetimi ženskami, ki navdihujejo s svojim žarom in so v letu 2017 na svoj način prevetrile okolje.

Včerajšnji večer je v Unionski dvorani Grand hotela Union ponovno združil ustvarjalno energijo desetih izjemnih, čudovitih, navdihujočih, srčnih in odločnih žensk, ki so s svojim udejstvovanjem pripomogle, da je bilo leto 2017 zares posebno. Slovenke so sebi in okolici ponovno pokazale ter dokazale, da zmorejo več, kot si morda mislijo. Pa naj gre za osebne dosežke, odnos do sočloveka ali spreminjanje sveta.

Med desetimi ženskami, ki navdihujejo s svojim žarom in so v letu 2017 na svoj način prevetrile okolje, pa je po izboru bralk in bralcev revije Jana zmagala samo ena: Petra Greiner.

Petra je mati drugorojene Sofie s prirojeno genetsko napako – trisomija. Z ustanovitvijo Zavoda 13 je Petra spodbudila k ozaveščanju o drugačnosti, sprejemanju otrok s posebnimi potrebami in zagotavljanju potrebne pomoči in podpore tem družinam.

Pripravila je več odmevnih razstav in dogodkov, s katerimi odstira tančice strahu in stigme z različnih pojavnih oblik drugačnosti. Za energično Mariborčanko se zdi, da v življenju ni ovir, temveč so le izzivi, ki se jih loteva z neverjetno notranjo močjo.

Petra Greiner je prepričana, da so prav ženske ključne pri skrbi in vzgoji otrok s posebnimi potrebami, ki jim pravi posebni otroci. Če otroka namreč sprejmejo same, ga sprejme vsa družina in v končni fazi tudi družba.

Prireditve se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in čestital zmagovalki.

 

 

Petra Greiner je ob naslovu Slovenka leta 2017 prejela bučen aplavz in povedala:

“Res sem presenečena, da sem bila izbrana, ker so vse ženske izjemne. Zahvala gre mojemu možu in hodečima hčerama. Hvala otroški norosti. Tako je vsem lažje. Zaradi otroške norosti sem veliko bolj vesela. Hvala tudi mojima staršema, ker sta mi dala »gen« moči in neustrašnosti.

Hvala vsem staršem našega zavoda. Smo zelo posebni, drugačni. Imamo tudi veliko črnega humorja, da zdržimo. Ja, naša življenja niso običajna. imamo skrbi. Imamo drugačne napore. Ampak neustavljivo voljo in ljubezen.”

V letošnji akciji Slovenka leta je sodelovalo še devet krasnih žensk, ki so prav tako navdušile s svojim delom in vrednotami: Danica Avsec, Ksenija Benedetti, Mirela Čorić, Darja Črnko, Vita Mavrič, Saša Pavček, Hanna A. W. Slak, Dr. Leonida Zalokar in Asis. Dr. Janja Zupan, mag. farm.

 

Foto: Primož Predalič


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam