fbpx

Znana je zmagovalka Veuve Clicquot Business Woman Award!

Dogodki, Domača scena, Izbor urednice, Lifestyle, Novice, PR novica, Prva stran

Slovenija prvič s svojo predstavnico med najbolj prodornimi podjetnicami v regiji.

V Slovenijo premierno prihaja mednarodno priznana poslovna nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award, ki dame spodbuja ter nagrajuje za njihove podjetniške in vodstvene dosežke. Nagrado se od leta 1972 podeljuje v čast legendarni mladi vdovi Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin, ki je na začetku preteklega stoletja prevzela vodenje te ugledne francoske hiše šampanjca in jo s svojo vizijo, vodstvenimi sposobnostmi, dinamiko, kreativno žilico ter vztrajnostjo uspela popolnoma preporoditi v eno izmed najbolj prepoznavnih in uglednih blagovnih znamk danes.

Strokovna žirija pod vodstvom gospe Ajše Vodnik je med petimi izjemnimi slovenskimi kandidatkami izbrala prvo med enakimi, ki se bo potegovala za regijsko nagrado.

Valentina Berlec, Merit International, Ajša Vodnik, predsednica strokovne žirije Veuve Clicquot Business Woman Award, Maria Ievleva

To je postala gospa Urška Šefman Sojer.

 Urška Šefman Sojer, lastnica vsem dobro poznane ljubljanske butične Kavarne Zvezda, je slovensko slaščičarstvo dvignila na popolnoma novo raven. Kavarno Zvezda so leta 1999 zasnovali in odprli brata Mitja in Damjan Sojer kot solastnika ter Urška Šefman Sojer kot direktorica in idejna vodja. Ime se je ponudilo kar samo, ker so se ukoreninili poleg čudovitih dreves parka Zvezda. Z odprtjem prve kavarne Zvezda so se uresničile Urškine dolgoletne sanje, da bi lahko Ljubljani ponudila prijeten in prijazen prostor za druženje vseh tistih, ki se ob kavi ali čaju radi posladkajo z dobrimi in inovativnimi sladicami.

Leta 2005 je Urška Šefman Sojer odprla svojo drugo Zvezdo v BTC-ju in leta 2007 tretjo v hotelu Slon. Leta 2015 je povezala umetnost v pripravi sladic in osrednjo kulturno ustanovo, rodila se je nova Zvezda v Narodni galeriji. Z ljubeznijo do dela, neomajno vizijo in dosledno pozornostjo do gostov je Urška Šefman Sojer v zadnjih 18 letih močna soustvarjalka trendov na področju slaščičarstva.

Urška Šefman Sojer se bo 29. novembra v Zagrebu potegovala za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award.

Ostale ominiranke za slovensko finalistko so bile:

  • Ana Lukner (MSc.), podjetnica, inspiracijska predavateljica, ustanoviteljica in vodja Anine zvezdice, zadnje leto tudi izvršna direktorica ABC pospeševalnika v San Joseju (Silicijeva dolina), Kalifornija, ZDA
  • Jasna Triller, direktorica in lastnica podjetja IDentiks kartični sistemi ter dobitnica prestižne nagrade George Hayward Award, ki jo podeljuje Evropsko združenje trgovskih agentov (IUCAB)
  • Nika Zupanc, mednarodno priznana notranja oblikovalka, ki oblikuje za mednarodno priznane in vplivne blagovne znamke in podjetja, oblikuje pa tudi izdelke pod lastnoimensko blagovno znamko,
  • Zlata Zavašnik, ustanoviteljica, lastnica in oblikovalka znamke SENS, najmočnejše blagovne znamke moških oblačil v Sloveniji; ustvarja jo že več kot 23 let

Maria Ievleva, Ana Lukner, Urška Šefman Sojer, Zlata Zavašnik, Jasna Triller

Veuve Clicquot Business Woman Award je do sedaj prejelo že več kot 300 uspešnih žensk iz 32 držav sveta. Danes ima nagrada uveljavljen status in legitimen položaj po svetu, saj daje globalno kredibilnost in inspiracijo vodilnim posameznicam, ki delujejo v poslovnem svetu. Med najbolj znanimi prejemnicami nagrade je tudi ikonična Zaha Hadid.

 

Foto: press


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam