fbpx

Sloviti Pirellijev koledar za 2019 je v znamenju močnih žensk!

Moda

Pirellijev koledar za leto 2019 nosi naslov ‘Sanjači’, za objektivom je stal škotski fotograf Albert Watson, ki dela tudi za Vogue in je avtor javnosti dobro znanih portretov Steva Jobsa.

Znamka gum Pirelli že dolgo slovi po ikonskem koledarju, ki je tradicionalno prikazoval najlepše ženske svojega časa v izzivalnih pozah in s čim manj tekstila na čvrstem telesu. To se je zadnja leta spremenilo, tudi starejše in slavne ženske so našle prostor v njem, nekaj pa je ostalo enako: to je koledar v omejeni izdaji za zbiratelje, ki ga modni sladokusci in ljubitelji fotografije nestrpno pričakujejo, za povrhu ga ni mogoče preprosto kupiti!

Pirelli je tokrat spet nekoliko spremenil svoj koncept: na koledarju za leto 2019 je svet navdušil s filmskimi podobami, ki govorijo zgodbe o ambicijah močnih in odločnih žensk. Da modna fotografija in filozofija blagovnih znamk nista nujno seksualizirani, dokazuje prav najnovejši koledar Pirelli 2019 z močnim vizualnim sporočilom.

Gigi Hadid, kot jo je fotografiral Albert Watson za Pirelli koledar za leto 2019

Obstajajo sicer znamke, ki se spolni simboliki zlepa nočejo odreči, denimo Versace in Victoria’s Secret, toda slogan, da ‘seks prodaja vse’, se počasi umika bolj zrelemu pristopu k oglasnim kampanjam. Svoj koledar Pirelli tiska že od leta 1964, najprej je dajal prostor slavnim in izzivalnim lepoticam tistega časa, kasneje pa manekenkam, ki so jih fotografirali ugledni modni fotografi.

Pirellijev koledar za leto 2019 nosi naslov Dreamers (Sanjači), za objektivom je tokrat stal znani škotski fotograf Albert Watson, ki dela tudi za Vogue in slovi predvsem po portretnih fotografijah pokojnega IT genija Steva Jobsa. V javnosti je znana tudi njegova fotografija manekenke Kate Moss, ki jo je slikal za njen 19. rojstni dan.

Albert Watson

Watsonove fotografije kažejo 4 ženske in njihove želje ter odločenost, da dosežejo svoje cilje. Gigi Hadid zasanjano razmišlja o prihodnosti v newyorškem stanovanju in v kavarni poleg svojega prijatelja Alexandera Wanga, ki se je prav tako znašel na nekaj fotografijah; tu je še igralka Julia Garner in zvezdnica nanizanke Ozark na Netflixu, ki jo je Albert posnel v naravi kot ljubiteljico samote.

View this post on Instagram

?“Dreaming”, the 2019 Pirelli Calendar shot by Albert Watson ?? For this year’s Pirelli Calendar, the celebrated photographer Albert Watson has created a series of vignettes centring on the dreams and aspirations of four successful and talented women. The 2019 Pirelli Calendar features actress Julia Garner as “the botanical photographer”, Astrid Eika as the “model”, actress and model Laetitia Casta as “the painter”, professional dancer Sergei Polunin as the “painter’s partner”, ballet star Misty Copeland as “the dancer”, professional dancer Calvin Royal III as the “dancer’s partner”, model Gigi Hadid as “the wealthy socialite” and Alexander Wang as the “confidant”. Must have! I adore Albert Watson photography! This is spetacular! ?? Take a look on selected shots above ! ? Calendar is released on December 5. • #funmakeuplook #getbold #miamifashion #miami #miamibeach #oceandrive #bloginvoga #fashionphotography #gigihadid #astrideika #pirellicalendar #juliagarner #albertwatsonphotography #laetitiacasta #pretty #swag #girl #alexanderwang #mistycopeland #glamour #stylediaries #whatiwore #lovethislook

A post shared by Bloginvoga (@bloginvoga) on

Afroameričanka Misty Copeland in francoski seks simbol iz 90. let Leatitia Casta živita v studiu skupaj s ‘porednim fantom’ in velikim baletnim zvezdnikom, Sergejem Poluninom.

“Zdelo bi se mi napačno, da bi sredi zime na plaži zbral supermodele in jih razgalil, zato sem se odločil oddaljiti od Playboyeve ‘pin-up’ estetike, ki je bila svoje čase zapakirana v vsako dobro foto zgodbo. Toda to estetiko je čas že povozil, sodobni svet je drugačen. Kar pa mi je tudi ljubše in veliko bolj zanimivo od tega, da bi modele gledal brez modrčka,”

je po snemanju povedal Watson. Rezultat njegovega pristopa so fenomenalne fotografije, ki premorejo posebno filmsko magijo in zapeljivo ter skrivnostno vzdušje.

 

D. S.

Foto: Popsugar, Instagram, Profimedia, Elle.rs


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam