To smo se naučili od Kate Moss, ko gre za nošenje šminke

17. maj 2024
To smo se naučili od Kate Moss, ko gre za nošenje šminke

To smo se naučili od Kate Moss, ko gre za nošenje šminke

17. maj 2024
Foto: Zara Instagram

Slavna manekenka razkriva nekaj svojih najljubših trikov in nasvetov.

Supermanekenka Kate Moss že dolgo velja za lepotno ikono, zato je njene lepotne in mejkap trike vedno dobro slišati in jih preizkusiti na sebi.

V enem od nedavnih intervjujev je razkrila nekaj svojih lepotnih skrivnosti, ki jih priporoča tudi drugim ženskam.

Ves čas eksperimentirajte

Eden od razlogov, da imajo ženske tako rade šminke, je zelo velika izbira med barvnimi odtenki, teksturami in znamkami, pa seveda tudi oblikami embalaže. Tudi Kate je že od nekdaj rada preizkušala vse, kar ji je prišlo pod roke in tako sčasoma ugotovila, kaj ji najbolj pristaja.

Foto: Profimedia

Mejkap je del celotnega videza

Tudi Kate zagovarja mnenje, da se k različnim outfitom podajo različne barve šmink. Rdeča šminka je denimo sopomenka za eleganco, zato jo prihranite za posebne dogodke in kombinacije, medtem ko bo k priložnostni ali ‘casual’ garderobi bolje podala nevtralna barva šminke ali taka v kožni barvi.

Uskladite odtenke

Kate pravi, da pazite, da se črtalo za ustnice ne ‘tepe’ z barvo katerega od oblačil in če nosimo denimo rdečo, roza ali oranžno majico ali obleko, poskušajte najti (ali si zmešati iz več šmink) čim bolj podoben odtenek za barvo ustnic. Dodala je, da sama barvo šminke pogosto prilagodi tudi trenutnemu razpoloženju.

Foto: Profimedia

Priložnost je pomembna

Mossova svetuje, da izbirate barvo šminke glede na dobo dneva. Če greste na dogodek, kjer se boste pozdravljali in na lica poljubljali z drugimi ljudmi, potem raje ne nanesite živo rdeče šminke.

Izberite obstojno ličilo

Kate je v svojih pričakovanjih jasna: želi, da se šminka na ustih obdrži toliko časa, dokler se je sama ne odloči zbrisati z obraza.

Foto: Profimedia

‘Nude’ je vedno dobra izbira

Kožna barva šminke je po njenem mnenju vedno varna izbira. Če ne veste, katera ‘nude’ barva vam najlepše pristoji, je tukaj Katin trik: na notranjo stran kazalca in sredinca nanesite šminko in jo prislonite ob ustnice. Tako boste ugotovile, ali je to prava barva za vas.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic