fbpx

To smo se naučili od Kate Moss, ko gre za nošenje šminke!

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Slavna manekenka razkriva nekaj svojih najljubših trikov in nasvetov.

Supermodel Kate Moss že dolgo velja za lepotno ikono in ena od stvari, ki so nam na njej všeč, je način, kako nosi šminko. Resda ima Kate lepo obliko ustnic, ki jo šminka samo še poudari, a vseeno verjamemo, da vam bo njen zgled prišel prav.

Ne preseneča, da je bila Kate dolga leta obraz različnih blagovnih znamk na področju ličil. Prav tako ni čudno, da šminkanje obvlada, kot je sama povedala, si je prvo šminko kupila že pri devetih letih za žepnino. Tako torej počne Kate in v enem od intervjujev je razkrila nekaj svojih lepotnih skrivnosti, ki jih priporoča tudi vam.

# Ves čas eksperimentirajte

Eden od razlogov, da imajo ženske tako rade šminke, je zelo velika izbira med barvnimi odtenki, teksturami in znamkami, pa seveda tudi oblikami embalaže. Tudi Kate je že od nekdaj rada preizkušala vse, kar ji je prišlo pod roke in tako sčasoma ugotovila, kaj ji najbolj pristaja.

# Make-up je del celotnega videza

Tudi Kate zagovarja mnenje, da se k različnim outfitom podajo različne barve šmink. Rdeča šminka je denimo sopomenka za eleganco, zato jo prihranite za takšne modne kombinacije, medtem ko se bo na bolj priložnostno ali ‘casual’ garderobo bolj podala nevtralna barva šminke ali taka v kožni barvi.

# Uskladite odtenke

Kate pravi, da pazi, da se črtalo za ustnice ne ‘tepe’ z barvo katerega od oblačil in če nosi denimo rdečo, roza ali oranžno majico ali obleko, poskuša najti (ali si zmešati iz več šmink) čim bolj podoben odtenek za barvo ustnic. Dodala je, da barvo šminke pogosto prilagodi tudi trenutnemu razpoloženju.

# Priložnost je pomembna

Mossova svetuje, da izbirate barvo šminke glede na dobo dneva. Če greste na dogodek, kjer se boste pozdravljali in na lica poljubljali z drugimi ljudmi, potem raje ne nanesite živo rdeče šminke.

# Izberite obstojno ličilo

Manekenka je v svojih pričakovanjih jasna: želi, da je šminka na ustih toliko časa, dokler se je sama ne odloči zbrisati z obraza.

# ‘Nude’ je vedno dobra izbira

Kožna barva šminke je po njenem mnenju vedno varna izbira. Če ne veste, katera ‘nude’ barva vam najlepše pristoji, je tukaj Katein trik: na notranjo stran kazalca in sredinca nanesite šminko in jo prislonite ob ustnice. Tako boste ugotovile, ali je to prava barva za vas.

 

Foto: Stylist Magazine, IB Times, Independent, Allure

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam